Het album ‘ABBA Live at Wembley Arena’ verschijnt vrijdag 26 september voor het eerst op CD en vinyl. Beiden bevatten het volledige optreden dat de Zweedse popsterren op 10 november 1979 in London gaven, inclusief het nooit eerder verschenen nummer ‘I’m Still Alive’.

In totaal bevat ‘ABBA Live at Wembley Arena’ 25 nummers van dit legendarische concert, dat een van de zeldzame optredens was dat de band in haar tienjarig bestaan gaf. Alle nummers van de show staan op het album, behalve ‘Not Bad At All’, dat tijdens de show gezongen wordt door backingvocalist Thomas Ledin.

Wanneer het componistenduo Björn Ulvaeus en Benny Andersson en de zangeressen Agnetha Fältskog en Anni-Frid Lyngstad op 10 november 1979 het podium van Wembley betreden, staan ze op dat moment – na het winnen van het Eurovisie Songfestival in Brighton – al vijf jaar vol in de publieke schijnwerpers. Omdat ABBA maar zelden op tour gaat, zijn tickets voor de shows moeilijk te krijgen. Na het verschijnen van de albums ‘Arrival’, ‘The Album’ en ‘Voulez Vous’ had het viertal de megasupersterrenstatus bereikt. Concertkaartjes waren dan ook ‘the hottest tickets in town’.

Deel: