Afgelopen weekend was al weer de 25 editie van Huntenpop in Ulft. Vrijdag was de dag van de coverbands en zaterdag waren er de headliners. Op vrijdag stonden er coverbands die hits van AC/DC, The Foo Fighters, U2 en Coldplay ten gehore brachten. Allen zeer goede musici die perfect de nummers van hun favorieten naspeelden. Alleen de zangers maakten soms het verschil of het goed of top was.

De kunst bij muziek zit dan ook in het maken van pakkende songs. Zaterdag was de opener op het hoofdpodium wat dat betreft een songsmid pur sang. Op zijn c.v. staan al tal van grote hits. Guus Meeuwis trapte om 15.00 uur af op het hoofdpodium met een klinkende set. ‘Mag ik dansen’, ‘Per Spoor’ (Kedeng Kedeng) en ‘Brabant’ waren de absolute meezingtoppers en de grote tent veranderde direct in een feesttent. Zelfs volkslied ‘Brabant’ deed het goed in de Achterhoek.

In de 3FM tent was Dotan de opener en die paste qua muziek prima in de overvolle tent met een set prachtige gevoelige luisterliedjes. Tweede topact in de Megatent was Ad van den Berg’s Moonkings. De band uit Twente speelt met de tijd beter. Inmiddels al ruim een half jaar op toernee. Ad heeft een zeer goede band om zich heen verzameld met 3 jonge toppers. Zanger Jan Hoving is een echte rockster aan het worden. Een strot die je nodig hebt bij hardrock en ook qua podium acte de présence komt hij inmiddels prima uit de verf. Je kunt de teksten die hij zingt echt goed horen en met veel enthousiasme worden de nummers gebracht. Toppers als ‘Burning Heart’ en ‘Here we go again’ ontbraken natuurlijk niet. Maar ook de eigen nieuwe nummers van de Moonkings zoals ‘Good Thing’ en ‘Nothing touches Rock en Roll’ knalden de tent omver. Nederland mag trots zijn op deze band waarbij je merkt dat ze nu ingespeelt zijn gelet op de grappen die Jan op het podium maakt. Ad is zijn Amerikaanse verleden niet vergeten dat zie je aan zijn kleding (tijgercolbert) en gebaren. Een klassiek mini-rock concert met een drumsolo in het midden van het uurtje live rock. Ulft trilde op haar grondvesten.

Het water daarentegen was de boosdoener op dit festival. Zaterdagmiddag bij aankomst was het al modderig en zelfs in de tent was het nat. Na Guus was er nog één flinke regenbui en dat veranderde het hele terrein in een oefening wadlopen voor iedereen. Wat een ellende. Zelfs in de hoofdtent lagen er plassen in het midden van de tent, waardoor de tent voor 20% niet meer bruikbaar was voor de bezoekers. Na 25 jaar ervaring en een Koning die aan watermanagement doet zou je niet verwachten dat het zelfs in de tenten wadlopen was. Natte voeten, glijpartijen en tractors die auto’s uit de modderpoel moesten halen waren het resultaat. Na die bui bleef het een excursie wadlopen van de ene tent naar de andere tent en/of naar het horeca plein.

De temperatuur kwam niet boven de 20 graden maar de line-up was hot. Hotter dan hot! Dotan en Jett Rebel staan met hits in de hitparade en weten een prima show neer te zetten. Met name Jett Rebel is live een revelatie. Een mix tussen Prince en Jamie Lidell en wat een podium presentatie! Een sensationeel begin van de rebel show met gierende gitaar solo’s in een verzorgde muzikale reis door de oude tijd. Swingend als de neten en een vrouwenmagneet van de eerste orde. Op de eerste rijen niets anders dan meiden tussen de 13 en 20 jaar. Jett Rebel stak daarbij de Jeugd van Tegenwoordig naar de kroon. Ook daar zat het bomvol met vrouwelijke tieners. De Jeugd van Tegenwoordig zorgde er voor dat de modder vergeten werd maar moest goed zijn best doen om beweging in de zaal te krijgen. Maar dat is ze wel toevertrouwd! Een geslaagd publieke optreden handen hoog en handen laag werd het.

Kensingston was de afsluiter op het hoofdpodium en dat was ook al hot. Immers ook Kensington heeft net een nieuwe plaat uit en stond de afgelopen weken in de schijnwerpers op 3FM. Vorig jaar nog in de 3FM tent en nu op het hoofdpodium. Die was vol al vroeg zanger Casper Starreveld waarom er nog zulke grote gaten links in de tent waren? Hij had al snel door dat het daaronder water stond zelf hadden ze ook al geen schone schoenen meer aan. De organisatie had een zeer goede hand in de line-up met veel bands die op dit moment hotter dan hot zijn.

Afsluiter Dewolff is wat dat betreft qua muziek het heetst!. Wat een energie staat daar op het podium en wat een klassemuzikanten. Best complexe muziek die fenomenaal wordt gespeeld. Ze zijn groots maar om echt internationaal door te kunnen breken zullen ze een hitje moeten hebben en dat is lastig met die muziek die ze spelen maar niet onmogelijk. Hun muziek heeft referenties naar de Doors en Led Zeppelin dus het kan zeker en ze verdienen het! Een meer dan waardige afsluiter van de vijfentwintigste editie van Huntenpop.

Foto’s (c) Rene Obdeijn/Maxazine

Deel: