Ze staan bekend als de meesters van de power ballad, hebben met songs als ‘Still Loving You’, ‘Send Me An Angel’ en ‘Wind Of Change’ wereldwijd boven aan alle hitlijsten gestaan. Het duurde maar liefst 7 jaar na oprichting voordat de Scorpions in 1972 hun debuutalbum ‘Lonesome Crow’ uitbrachten; op dat moment werd echter direct duidelijk dat dit de introductie was van wat Duitslands populairste hardrockband ooit zou worden. Deze week hebben de mannen bekend gemaakt dat ze buiten hun tournee ook een nieuw studio album gaan uitbrengen.

Onder leiding van het creatieve trio Rudolf Schenker, Klaus Meine en Matthias Jabs groeiden de Scorpions in de jaren tachtig en begin jaren negentig uit tot een wereldmerk dat verantwoordelijk is voor tijdloze klassiekers als ‘Rock You Like A Hurricane’, ‘Blackout’ en ‘Big City Nights’ en uiteraard de welbekende power ballads ‘Still Loving You’, ‘Send Me An Angel’ en ‘Wind Of Change’. Laatstgenoemde werd zelfs het muzikale symbool van de val van de Berlijnse muur. Al met al hebben de Scorpions door de jaren heen meer dan 100 miljoen albums verkocht en zijn daarmee één van de best verkopende bands uit de muziekgeschiedenis. Ook de invloed van de band op de (hard)rock en heavy metal is niet te onderschatten: bands als Metallica, Bon Jovi en Iron Maiden hebben zich laten inspireren door de liveshows van de Scorpions.

45 jaar, 23 albums en meer dan 5.000 concerten in ruim 100 landen verder, besloten de heren in 2010 een einde te breien aan hun indrukwekkende carrière. Het afscheid nam drie jaar in beslag en betekende uiteindelijk toch nog niet het einde van de Scorpions. In 2013 kondigden ze namelijk aan om voor MTV een exclusief Unplugged-concert in Athene op te nemen. Na de succesvolle CD/DVD volgde een uitgebreide Unplugged-tour en zijn de heren Schenker, Meine en Jabs er nu klaar voor om nog eenmaal alle registers open te gooien: eind dit jaar staan de Scorpions met hun Rock & Roll Forever in Ahoy Rotterdam!

Deel: