GuettaZZ Top’s gitarist Billy Gibbons stapt over naar de dance muziek, dit dankzij een recentelijke, zeer onwaarschijnlijke samenwerking met EDM producer David Guetta. Gibbons ontmoette Guetta in Ibiza na ZZ Top’s Europese tournee voor een vruchtbare uitwisseling van hun diverse vakgebieden. Gibbons vertelde later dat hij wilde weten hoe ze sommige dingen aanpakken.

“Weet je, het enige wat er nog ontbreekt in de dance muziek is een goede gitarist”, zei Guetta. Gibbons antwoordde hierop; “Laten we eens kijken of we de twee kunnen samenvoegen en de boel eens laten shaken”. Een en ander resulteerde in een aantal tracks die binnenkort zullen verschijnen. Gibbons erkent dat de fans zeer verrast zullen zijn van zijn uitstapje naar de electronische dance muziek, het is bekend dat ZZ Top nooit terugschrok van soortgelijke risico’s.

“Veel mensen hebben over het hoofd gezien dat een van de dingen die ons album ‘Eliminator’ zo interessant heeft gemaakt de kans was om de experimentele kant op te gaan en het rommelen met nieuwe speeltjes die we in de opnamestudio vonden”, aldus Gibbons. “Ik ben gefascineerd door dat soor zaken, dus mijn tijd in Spanje was zeer vruchtbaar”.

ZZ Top is afgelopen vrijdag begonnen aan hun gezamelijke tournee met Jeff Beck, deze ging van start in Missoula, Montana. De band viert gezamelijk hun 45-jarig jubileum en brachten recentelijk een verzamelalbum uit getiteld ‘The Very Baddest of ZZ Top’.

Deel: