Op vrijdag 5 september opent Park Voorn de poorten voor een primeur: een bijzonder zomeravondconcert met singer songwriters Yori Swart en Pelvic Fins. De ridderhofstad is normaal niet geopend voor het publiek, maar op deze avond vormen de onlangs gerestaureerde torens van huis te Voorn, de statige oprijlaan en eeuwenoude bomen het decor van een magische avond vol betoverende klanken. Met slechts plek voor 500 bezoekers is de intimiteit gegarandeerd.

Yori Swart
Yori Swart is een opkomend talent in het land van de popmuziek. Tijdens haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam won zij met haar band diverse prijzen, waaronder de Amsterdamse Popprijs. Na haar afstuderen raakte haar carrière in een stroomversnelling. In 2011 won ze de Grote Prijs van Nederland in de categorie Beste Singer Songwriter. Begin 2012 geeft Yori haar debuutalbum in eigen beheer uit en wordt ze uitgeroepen tot 3FM’s Serious Talent. Sindsdien heeft ze meer dan 250 keer opgetreden, waaronder twee keer bij De Wereld Draait Door. Haar muziek, intieme blues/pop met krachtig gitaarspel en invloeden uit de roots en country zorgen voor magische momenten. Onlangs is ze twee maanden naar Amerika gegaan om daar te schrijven voor haar nieuwe album dat eind dit jaar uitkomt.

Pelvic Fins
Het donkere stemgeluid van frontman Gijs, de melodische baslijnen van Dolf en de stuwende percussie van Bart komen samen in eigen geschreven composities en geven de band een uniek, intiem geluid. Hiermee veroverden zij al vele harten in en rond Utrecht. In 2013 presenteerde Pelvic Fins de debuut-EP ‘Kings of Town’ in een uitverkochte Spiegelbar in Tivoli te Utrecht. In 2014 kwam ‘Home’ uit. Dit nummer is speciaal geschreven als soundtrack voor de BNN documentaire ‘Paul’. Een ingrijpend portret over de verslaafde Paul. Pelvic Fins is een geweldige opening voor de sfeervolle avond en een goede aanvulling op Yori Swart.

Op Park Voorn
Op een klein kwartiertje fietsen vanuit de Utrechtse binnenstad ligt het onontdekte Park Voorn. De oude kasteeltorens op het park dateren nog uit de 13e eeuw. Park Voorn is sinds 1539 een ridderhofstad en kent een rijke historie van ridders. Oorspronkelijk lag het park in de landerijen, maar langzaam heeft Utrecht het landgoed omcirkeld. Na diverse verbouwingen is het kasteel in 1851 gesloopt, met uitzondering van de twee hoek(duiven)torens. Deze torens vormen onderdeel van het decor tijdens het zomeravondconcert. Park Voorn is familiebezit en niet openbaar toegankelijk, speciaal voor het zomeravondconcert worden de poorten geopend.

Naast muziek kun je op 5 september bij Op Park Voorn ook genieten van een hapje, een drankje en een wandeling rond het park.

Op Park Voorn
Vrijdag 5 september | Aanvang 17:00 – 23:00 uur.
Park Voorn, Langerak, Utrecht.
Tickets vanaf €8.

Deel: