Dit jaar bestaat de band SCRUM tien jaar en dat zal groots gevierd worden. De band pakt uit met een eigen festival genaamd Fields of Folk dat op 5 en 6 september plaats zal vinden in Kampen. Inmiddels is de line-up van het festival compleet en prijkt er een indrukwekkende lijst internationale artiesten op de poster. Het festival vindt plaats op een bosrijke lokatie aan de Seveningseweg in Kampen en kamperen is mogelijk op de naastgelegen Camping Seveningen.

De programmering van het tweedaagse festival omvat zowel ruige folkpunkbands als intieme singer-songwriters. Recentelijk werden uit eigen land de ‘rising stars’ Small Time Crooks en Tim Vantol aan het programma toegevoegd, evenals de Ierse singer-songwriter Martin Hutchsinson. Reeds bevestigd waren het uit Schotland afkomstige akoestische duo Rantum Scantum, De Duitse band Mr. Irish Bastard, de sloveense band Happy Ol’ McWeasel en de Nederlandse bands Woodworks, AlascA en Circle J. Uiteraard zal de powerfolk band SCRUM, die met Fields of Folk haar tienjarig jubileum viert, op beide dagen zelf de bühne betreden. Tickets zijn verkrijgbaar via de website en in alle Primera winkels.

In april 2004 zag SCRUM het levenslicht. De muziek van SCRUM wordt omschreven als Powerfolk: Rock met Schotse en Ierse folkinvloeden, waarbij de doedelzak, tin whistle, viool en de mandoline een grote rol spelen. Zes gedreven muzikanten met een voorliefde voor rauwe, eerlijke en spontane folkmuziek, die elk optreden tot het uiterste gaan en er samen met het publiek voor zorgen dat iedereen met een voldaan gevoel huiswaarts kan keren… Een groot aantal feesten en festivals in binnen- en buitenland heeft in de afgelopen tien jaar reeds kennis gemaakt met SCRUM en iedere keer is het publiek – net als de band zelf – laaiend enthousiast, met een groeiend aantal fans tot gevolg. In de afgelopen jaren zijn ook diverse festivals buiten Nederland aangedaan en ook daar mag de band rekenen op een zeer enthousiast onthaal; zo is de band uitgegroeid tot een van de hoogtepunten van het Skagen Festival (Denemarken). Sinds 2010 tourt SCRUM in de wintermaanden langs de Nederlandse theaters met semi-akoestische theaterprogramma’s.

FIELDS OF FOLK
Seveningseweg 7
8267 AD Kampen
Vrijdag 5 september: 18:00 – 24:00
Zaterdag 6 september: 13:00 – 24:00

Deel: