DJ Cassidy is al sinds jaar en dag de meest geroemde DJ van Amerika. Wanneer je op het huwelijk van Beyoncé en Jay-Z mag draaien, niet alleen op de inauguratie van president Obama maar ook op diens 50e verjaardag de muzikale omlijsting verzorgd, mag je gerust spreken van een succesvolle carrière. En dit alles zonder ook maar één album op de markt te hebben gezet. Eind juni zal zijn debuutplaat worden uitgegeven en maandag was hij in Amsterdam om zijn verhaal te doen en een preview van het album te laten horen.

DJ Cassidy
Al vanaf zijn 10e jaar is Cassidy Durango Milton Willy Podell bezig om in zijn geboortestad New York muziek te draaien met zijn platenspelers. In het begin vooral met hip hop maar later met diverse stijlen. Toen P.Diddy hem ooit in een club hoorde draaien was hij zo onder de indruk dat hij er persoonlijk voor zorgde dat Cassidy bij de grote feesten, zoals de MTV Awards, zijn draaiuren kon maken. Op aanraden kon hij tevens aan de slag op feesten van Oprah, Jennifer Lopez en Kim Kardashian en werd Cassidy de nummer 1 celebrity DJ van Amerika.

Playlist
Met de droom van een eigen album heeft hij drie jaar geleden een playlist gemaakt van zijn 25 lievelingsliedjes en deze bestudeerd. Het bleek een lijst te zijn met alleen maar discoplaten uitbracht tussen 1978 en 1982. Van elk nummer werden de artiesten, muzikanten en producenten opgeschreven en wat bleek: Op de meeste nummers staan steeds dezelfde mensen. Dat was het begin van zijn droom om deze muzikanten na 30 jaar weer bij elkaar te brengen, om samen een album te maken met alleen de allerbeste mensen.

Maandagavond 18.30 Hilton Doubletree, Amsterdam
Je mag dan in Amerika een grote meneer zijn maar als bijna niemand je hier nog kent sta je dus in een bijzaaltje van de skylounge voor nog geen 50 man je verhaal te vertellen. Zoals altijd prima gestyled met de onmiskenbare rieten hoed verteld de DJ/producer het verhaal over zijn album. De ongelofelijke lijst lijst van meewerkende artiesten brengt iedereen in vervoering: Philip Bailey, Verdine White en Larry Dunn van Earth Wind & Fire werkten mee. Jerry Hey (trompetist op het album ‘Thriller’), Ray Parker Jr, Kool And The Gang, John Robinson (drummer van Quincy Jones en Michael Jackson) en Nile Rodgers (Chic) hebben ook allemaal een groot aandeel op het album.

DJ Cassidy laat ons ook het hele album voorluisteren en doet dat met het volume op 10. Ik weet zeker dat de snerpende basgeluiden tot op de Dam te horen zijn, maar wat klinkt het fantastisch! De funk en disco is van een ongelofelijk hoog niveau en dan heb ik de meewerkende zangers en zangeressen nog niet eens genoemd. Robin Thicke, Jessie J, Usher, Ceelo Green, R. Kelly, John Legend, Ne-Yo en Mary J. Blige zijn maar een paar namen van deze sterrencast.

Paradise Royale
De eerste single van het album Paradise Royale getiteld ‘Calling All Hearts’ (met Robin Thick en Jessie J) geeft je meteen een indicatie hoe de rest van het album zal gaan worden. Alle opvolgende nummers hebben allemaal dat heerlijke disco geluid die bij alle aanwezige geluksvogels toch minimaal een snelle “ja-knikker” tevoorschijn tovert. Tot slot krijgen we wereldprimeur te zien van de videoclip ‘Make The World Go Round’ (met R.Kelly). Deze is pas sinds gisteren online gekomen en is een echte ‘feel good’ clip.

Ook in een gesprek met DJ Cassidy na deze showcase is er geen spatje arrogantie te bespeuren en verteld hij met passie dat hij zo trots is op het eindresultaat. Drie jaar plannen, schrijven en produceren gingen vooraf aan dit album. Eind juni komt Paradise Royale uit en is het te hopen dat Nederland klaar is voor dit geniale album. Ik kan in ieder geval niet wachten om dit funkfeest toe te voegen aan mijn collectie.

Deel: