Met grote regelmaat organiseert Club Ziggo (naast de ingang van de Ziggo Dome) op dinsdag een avond vol live muziek onder de naam van Ziggo Live. Tijdens deze avonden staan talentvolle artiesten in een intieme setting op het podium. Afgelopen dinsdag stonden de drie kroonprinsen van de vaderlandse rock op het podium: Navarone, Elementary Penguins en Go Back To The Zoo.

Club

Club Ziggo is een mooie aanvulling op de vele poppodia in Amsterdam, een soort nachtclub sfeertje met luxe banken, zithoekjes en zelfs een grote leestafel. De toegang is zelfs gratis als je jezelf voor de gastenlijst hebt ingeschreven op de website van Ziggo. Door de hoge prijs voor een klein biertje (€ 3,-) en de uiterst trage bediening van de uitzendkrachten bij de garderobe en achter de bar, maakt de club echter een valse start. Lichtelijk geïrriteerd  hoop ik dat het optreden dit goed gaat maken.

Navarone

Navarone geldt al jaren als een van de meest talentvolle rockbands in Nederland en is door hun energieke liveoptredens een vaste waarde in het clubcircuit. Na hun debuutalbum “A darker shade of white” uit 2012 kreeg de Nijmeegse band zoveel lovende kritieken dat een tweede album niet kon uitblijven. Twee weken geleden werd “Vim and Vigor” gepresenteerd in Tivoli en vanavond verzorgen zij de aftrap van een mini rockfestival. Iedereen die wel eens een optreden van Navarone heeft gezien weet dat de titel voor het nieuwe album perfect is gekozen. De vrije vertaling is namelijk “energie en enthousiasme” en daar is geen woord aan gelogen. Er worden 8 nummers gespeeld maar de hoogtepunten zijn zeker de twee laatste nummers. Het epische en bombastische Sage zit zo vreselijk goed in elkaar dat alleen een topnummer dit geweldige optreden kan afsluiten. Het sluitstuk Indigo Blue is in de liveversie van ongekende klasse en zit er geen druppel energie meer in de heren die alles hebben gegeven. Navarone heeft met Merijn van Haren een wereldzanger in huis die niet terugdeinst voor een uithaal van 25 seconden en 4 octaven maar de band heeft de kwalificatie van 5 sterren.

Elementary Penguins

Ooit begonnen als roadies voor Go Back To The Zoo en Tim Knol wisten de drie heren al snel dat dit de wereld was die ze zelf wilde regeren. De uit Sheffield afkomstige zanger/bassist Dale Wathey vormt met drummer Maurits Huijgen en (Nijmeegse!) gitarist Sjap Kooistra de band die vorig jaar in het voorprogramma van Moke stond. Met Everybody Knows My Name Especially On The Dancefoor’ krijgen de heren de menigte redelijk aan het bewegen maar meer dan dat zal het niet worden. Het optreden is meer dan prima, alleen met maar drie muzikanten ben je snel uitgekeken en ook is het minder spannend dan het vorige optreden. Dat de single Pitch Black op 3FM regelmatig airplay krijgt is niet meer dan logisch want het is een aanstekelijk nummer en live komt het nummer het best tot zijn recht. Al met al is het een goed optreden maar zou ik de heren misschien adviseren om er twee bandleden bij te zoeken om het net iets spannender en te maken.

Go Back To The Zoo

Hoewel Den Haag jaren lang te boek stond al rockstad is de laatste band vanavond ook weer afkomstig uit Nijmegen. Ook minimaal een kwart van het publiek komt uit de waalstad en is blijkbaar de grote fanschare van GBTTZ. Hoewel de heren met Electric een Nederlandse klassieker op zak hebben wordt dit nummer vanavond overgeslagen maar om nou helemaal geen tracks van het gouden debuutalbum “Benny Blisto” te spelen is natuurlijk ondenkbaar. Beam me up en vooral Hey DJ doen al snel de temperatuur in de zaal letterlijk stijgen en wordt er duidelijk naar een hoogtepunt toe gewerkt. GBTTZ is altijd leuk om naar te kijken maar vanavond is het net wat tammer en braver. Eindigend met een drieluik van het nieuwe album ”Zoo” neemt het publiek de show over en springen en zingen mee op Charlene , Head Up High en de afsluiter Milkshake. Mocht je het geluk hebben dat je via dezelfde kabelgigant televisie kijkt; er zijn opnames gemaakt die via On Demand te zien zullen zijn en zeker de moeite waard zijn.

Het is eigenlijk ongelofelijk dat deze avond gratis te bezoeken is want de aanwezigen kregen drie bands te zien die misschien nog wel beter zijn dan “grote” namen als Di-rect, Kane en Kensington. Hoewel de plaatselijke voetbalclub gedegradeerd is naar het tweede niveau, is de Nijmeegse rock-scene gepromoveerd tot de absolute eredivisie.

Deel: