Hét lab van festivalland, SummerLabb, staat 12 juli op Extrema Outdoor in Eindhoven. In dit duurzame paviljoen laten samenwerkende partners als kennisinstellingen, universiteiten en bedrijven, de festivalbezoeker voelen, proeven en ruiken aan nieuwsgierigmakende duurzame innovaties. Dancefestival Extrema Outdoor wil samen met de bezoekers verantwoord ondernemen, met liefde voor mens en planeet.

De organisatie verdiept zich sinds enkele jaren in duurzame afval-, vervoer- en energietoepassingen voor het evenement. Tijdens deze 19e editie gaat het festival een stapje verder en staat de driehoeksverhouding tussen mens, natuur en technologie centraal. Deze invalshoek staat garant voor een verrassend avontuur met een breed spectrum aan kwalitatieve, elektronische dancemuziek gecombineerd met hightech design en theatrale optredens.

SummerLabb, dat eerder successen boekte op festivals als Indian Summer Festival en Lowlands, past perfect in dit thema. “We hebben dit jaar een interessante samenwerking gevonden in Extrema Outdoor,” vertelt Summerlabb-initiatiefnemer Jan Douwe Kroeske. “Het is een mooi voorbeeld van een festival dat de noodzaak om te innoveren en te verduurzamen inziet en openstaat voor nieuwe ontwikkelingen. Dat past dus perfect bij SummerLabb en haar partners.”

In het paviljoen werken uiteenlopende partners van Summerlabb samen om het publiek uit te dagen, te verrassen en nieuwsgierig te maken naar hun inkijkjes in wat de toekomst voor ons in petto heeft. Hiernaast gaan de partners de dialoog aan met het publiek over hun duurzame innovaties en worden verschillende toekomstperspectieven voorgelegd. Het paviljoen is speciaal voor Summerlabb ontworpen door studenten van de studierichting Duurzame Bouw van TU Eindhoven en wordt met ondersteuning van architectenbureau Orga Marcel Mingers van Extrema Outdoor is enthousiast: “De samenwerking met Summerlabb is een logische en welkome aanvulling voor het festival. Wij gaan ons dit jaar namelijk nog meer richten op samenwerkingen tussen verschillende organisaties die passend zijn in de design- en technologiegedachten die in de regio van Eindhoven zo aanwezig zijn. We verheugen ons op de verdere uitrol van deze samenwerking.”

Extrema Outdoor loopt al jaren voorop wat betreft aankleding, design en innovatie. Tijdens de vorige editie opende het festival met een wereldprimeur waarbij via een app de smartphones van het publiek een integraal onderdeel werden van de show. De driehoeksverhouding mens, natuur en technologie loopt als een rode draad door het festival en belooft het publiek deze editie meer dan ooit te verrassen met spectaculaire decors en shows. De negentiende editie van ‘XO’ vindt op 12 juli aanstaande plaats aan het recreatiestrand Aquabest bij Eindhoven. Het dancefestival heeft met onder meer Netsky (live), Afrojack, Fedde Le Grand, Jeff Mills, Tommy Trash en Oliver Koletzki zowel wereldsterren als underground helden op het programma staan. Een ticket kost €49,-. De comforttickets (XO PLUS) kosten €79,-.

Deel: