Op zondag 4 mei doet één van de grote Amerikaanse bluesrock gitaristen weer een Nederlands podium aan. Kenny Wayne Shepherd is op tour door Europa en het in Enschede gelegen Atak podium heeft hem weten te strikken. De gelauwerde gitarist en zanger leunt op een breed oeuvre, ondersteund door maar liefst 5 Grammy Award nominaties, waaronder één voor “Best Contemporary Blues Album” voor zijn in 2010 uitgebrachte live album ‘Live! In Chicago’. Al meer dan 15 jaar is Shepherd een icoon in de internationale bluesrock en het ziet er niet naar uit dat daar binnenkort verandering in komt. Een dag later, maandag 5 mei, is namelijk de release van zijn nieuwe album ‘Goin’ Home’.

De avond wordt geopend door Ryan McGarvey, door Guitar Player Magazine in 2013 uitgeroepen tot “Best New Talent”. McGarvey is met een flinke opmars bezig en zijn fanschare groeit na ieder optreden. Atak zal met deze double bill dan ook een mooie avond tegemoet gaan. Koop een kaart, reis begin mei naar Enschede en ervaar bluesrock van de allerhoogste plank.

Kenny Wayne Shepherd + Ryan McGarvey
Zondag 4 mei, Atak Enschede
Tickets: www.atak.nl

Deel: