Dertig jaar nadat Flairck de wereld veroverde met hun onnavolgbare instrumentale muziek is de groep in de meest succesvolle bezetting terug! Sylvia Houtzager, Pablo Ortiz en natuurlijk Flairck oprichters Peter Weekers en Erik Visser gaan opnieuw de theaters in met hun tour The Lady’s back!

Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland waar de groep zoveel successen heeft gekend. Vanaf dit najaar treden de oorspronkelijke leden van Flairck in maar liefst 70 Nederlandse theaters op. Aansluitend volgen tournees in onder andere Duitsland, Frankrijk, Indonesië en Rusland. Flairck was de eerste muziekgroep die het theater in ging. Nu komen ze opnieuw terug in de theaters waar oude meesterwerken worden gecombineerd met nieuwe muzikale acrobatiek en een doorleefde humoristische presentatie. ‘Variaties op een Dame’, het titelstuk van hun wereldwijd verspreidde debuut album, wordt weer met een tomeloze energie en virtuositeit ten tonele gevoerd: The Lady’s Back! Erik Visser verheugt zich op de komende maanden: “In de afgelopen jaren hebben we 250 muziekstukken geschreven en 23 cd’s gemaakt. Daarvan gaan we nu een selectie maken”.

Door de jaren heen heeft Flairck een wisselende samenstelling gekend. Alleen Erik Visser is altijd bij de groep gebleven. De groep heeft tournees gemaakt in bijna alle werelddelen. Waar ze ook verschijnen, overal worden ze teruggevraagd. In januari en maart van dit jaar hebben ze grote concerten in onder andere Chili en Japan gegeven. En voorafgaand aan de Nederlandse tournee, staan ze in september op een groot podium in Indonesië. “Onze muziek is tijdloos gebleken”, laat Sylvia Houtzager weten. “Waar we ter wereld ook kwamen en wat voor taal ze daar ook spraken, iedereen houdt van onze muziek. Ook na zoveel jaar. Dat is heel bijzonder”.

Flairck speelt vrijwel uitsluitend eigen composities, over het algemeen instrumentaal, soms geënt op klassiek-romantische muziek, soms met overduidelijke invloeden uit de Keltische of Romaanse cultuur. Vanaf het najaar 2014 is Flairck in 70 Nederlandse theaters te zien. De première vindt maandag 13 oktober 2014 plaats in het Chassé Theater in Breda. Flairck staat op maandag 9 maart 2015 in Koninklijk Theater Carré Amsterdam. Naast de tournee is Flairck bezig met een nieuwe CD en komt er een documentaire over de groep die momenteel wordt opgenomen.

Deel: