Het nieuwe album van Eli ‘Paperboy’ Reed heet Nights Like This, komt op 25 april uit, en de eerste single die van dat album af is gekomen was Shock To The System. Voor sommige van zijn fans zal het misschien ook wel een schok zijn, maar dat is ook de bedoeling… Na release van het album Come and Get It in 2010 en twee jaar intensief touren had Reed voor zijn gevoel de essentie van de soul roots die hij sinds zijn kindertijd zocht wel bereikt, tijd voor iets anders….iets meer.

Reed ondernam samen met gitarist Ryan Spraker een trip naar LA in een poging om nieuwe muzikale bronnen aan te boren. Er werden sessie gepland met vele verschillende muzikanten zoals bv. met hiphop artiest en beat maker Rich Skillz en met Ricky Reed van de electro-pop band Wallpaper. Maar ook met Michael Fitzpatrick (Fitz of New Soul exponent Fitz & The Tantrums) en rock producer Dave Basset. Uit die sessie kwam de eerste single tot stand en daarmee was de toon voor het nieuwe album gezet.

Eli ‘Paperboy’ Reed is eind april, begin mei voor een aantal live data in Nederland te zien.
Zo is hij op 30 april te bewonderen in de Melkweg en op 2 mei in de Metropool. Daarnaast treedt Eli “Paperboy ” Reed ook op bij Here Comes The Summer (3 mei) en Bevrijdingsfestival Groningen (5 mei).

Deel: