Van 11 tot en met 13 april vindt in Breda het jaarlijkse Belgische showcasefestival ‘Ik Zie U Graag’ plaats. Drie dagen lang staan er enkel acts uit de broeiende, bruisende en bloeiende Belgische muziekscene op verschillende podia verspreid door het gebouw van poppodium Mezz. Het showcase-festival gidst je door het muzikale landschap van onze zuiderburen. De zesde editie van ‘Ik Zie U Graag’ brengt maar liefst 21 acts naar Breda. Dit is het enige Belgische popfestival van Nederland. De echte muziekliefhebber ontdekt hier de pareltjes van morgen.

Poort naar Nederland
Breda is de poort naar Nederland voor veel Belgische muzikanten. Mezz haalt dan ook regelmatig Belgische artiesten naar Breda voor een live optreden. Zowel beginnende en opkomende acts, als internationaal bekende namen die ook in Nederland op een grote schare fans kunnen rekenen. Programmeur Marco Petersen van Mezz: “Bij Mezz zitten mensen met een passie voor de Belgische muziekscene. Onze medewerkers volgen de ontwikkelingen op de voet via Belgische blogs, sites, bladen en Studio Brussel, maar het verschil zit hem vooral in de pure, oprechte interesse en passie waarmee we dit doen. Door ons netwerk en de ervaring die we de afgelopen jaren hebben opgebouwd, weten we wat goed werkt in Nederland.”

De bands die Mezz voor ‘Ik Zie U Graag’ uitnodigt, zijn allemaal actueel en relevant. De meesten hebben net of bijna een nieuwe plaat uit. Ook zitten er dit jaar twee finalisten van de prominente Humo’s Rock Rally bij, een toonaangevende contest in België. Voor ‘Ik Zie U Graag’ werkt Mezz samen met Belgische initiatieven zoals het kansenplatform Vi.be van het Vlaamse Poppunt en Muziekcentrum Vlaanderen die de ontwikkeling van Belgische popmuziek ondersteunen. Met ‘Ik Zie U Graag’ heeft Breda een uniek festival in de stad. Mezz betrekt daar ook graag de omgeving bij. Zo komt er dit jaar een popup-winkel en zijn er live-sessies in de binnenstad.

Line up
Zondag 13 april vult dEUS-gitarist Mauro Pawlowski een hele avond met zijn projecten Hitsville Drunks, Gruppo di Pawlowski, Nieuw Zwart Trio, Mauro solo, Black Cassette en Hantrax. Op 11 en 12 april Intergalactic Lovers, Geppetto & The Whales, Amatorski, The Sore Losers, Yuko, Robbing Millions, King Dalton, Kenji Minogue, Mocking Jay, Sarah Devreese, Age of Giants en Leonore op het programma.

Deel: