De Eindhovense rockband LEFT komt 31 maart met hun nieuwe album “Any Other Way”. Het opnameproces voor deze plaat is in deze tijd behoorlijk uitzonderlijk te noemen. De songs werden namelijk niet opgenomen met de computer, maar met een oude 24-sporen bandrecorder. “Voor deze plaat hebben we de praktische voordelen van digitaal opnemen ingeruild voor echtheid en eerlijkheid,” aldus zanger/gitarist Ruud van Deventer. Het album werd in maar drie dagen tijd live opgenomen in studio Audioworkx in Hoogeloon. “Normaal gesproken worden in de studio alle instrumenten één voor één opgenomen om zoveel mogelijk perfectie na te streven. Wij wilden weer ‘back to basic’, het échte bandgevoel; alles tegelijk inspelen, dan maar wat minder perfect”, grapt Van Deventer.

“Voor ons vorige album hebben we drie weken in de studio gezeten om eindeloos te schaven aan details. Nu lag de focus vooral op de energie en het gevoel. Als dat goed zat, was het ook goed.” Het resultaat is een ongepolijste rockplaat met alle ingrediënten die je mag verwachten; beukende gitaarriffs, catchy meerstemmige refreinen, explosieve drums en een ronkend basgeluid. LEFT wil met dit album, na een periode van veel experimenteren en samenwerken met andere artiesten, hun eigen identiteit terug vinden. En dat is gelukt! Tenminste als we de drie heren mogen geloven.

Als klap op de vuurpijl tekent LEFT voor hun nieuwe album bij het kersverse platenlabel “Lighttown Fidelity”. Dit Eindhovense label tekende eerder bands als ‘Candybar Planet’ en ‘The Dirty Denims’. “Het leuke van dit label is dat ze alles ook op vinyl uitbrengen, en dat is natuurlijk voor een plaat die helemaal analoog is opgenomen echt de kers op de taart,” aldus Van Deventer. Op zaterdagavond 19 april is er een ‘album release party’ in de Altstadt in Eindhoven, daarna volgt een tour door het hele land.

Deel: