Van loods tot lunchroom en van leegstaand kantoor tot ongebruikte ruimtes, Rotterdam heeft veel panden die als tijdelijk poppodium kunnen worden gebruikt. PopUp 010 grijpt die kans door op zulke locaties kleinschalige, (semi) akoestische concerten te organiseren. Met het programmeren van spannende acts op plekken waar je niet 1-2-3 popmuziek verwacht geeft PopUp 010 de bezoeker een nieuwe concertervaring. Tijdens PopUp 010 op 28 maart staan het Rotterdamse Scarlet Mae en het Vlaamse Horses on Fire op het podium. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

PopUp Vierhavens
Na twee uitverkochte edities van PopUp 010 is het pop-up poppodium op 28 maart a.s. te gast op een, nog geheime, pionierslocatie in het nog weinig ontgonnen havengebied in Rotterdam West. Het Merwe/Vierhavens-gebied is een geweldig gebied waar veel nieuwe ontwikkelingen worden gepland. Voor PopUp 010 dé kans om te pionieren en popmuziek (en bezoekers) naar dit prachtige stadsdeel te trekken. De eerste edities van PopUp 010 verkochten ruim op voorhand uit. Daarom is voor deze derde editie gezocht naar een locatie met iets meer ruimte, zonder de kracht van een intieme concertervaring kwijt te raken. En die hebben we gevonden, midden in de haven en vlakbij de stad. En sinds kort ook bereikbaar met de Rotterdamse watertaxi.

Rotterdams talent Scarlet Mae
Met het Rotterdamse Scarlet Mae heeft PopUp 010 primeur te pakken: de eerste dame op het affiche van Rotterdam’s eerste pop-up poppodium! Dat werd na twee ‘mannen’ edities (al dan niet met baarden) natuurlijk tijd. En de Rotterdamse Scarlet Mae stond met stip bovenaan de wishlist. Scarlet Mae (Marije van Rijn) debuteerde in 2013 met een prachtig album vol poppy songs die zich ergens bevinden tussen folk en jazz. Voor liefhebbers van Aimee Mann, Room Eleven en Carole King.

Het best bewaarde muziekgeheim van België
“Het best bewaarde muziekgeheim uit België.” Dat zou zomaar eens een kop kunnen zijn van een artikel over Horses on Fire. De band uit Gent is namelijk stevig aan de weg aan het timmeren en hoopt met hun nieuwe plaat Any Kind Of Storm ook Nederland te veroveren. Horses on Fire mixt de mainstream van Triggerfinger met de indie-credibility van White Stripes. Horses on Fire staat bekend om hun vlammende live-shows, zo speelden de mannen al eens in het voorprogramma van Band of Skulls, Rival Sons en Mark Lanegan. Exclusief voor PopUp 010 speelt Horses on Fire op 28 maart een semi-akoestische set.

Kaartverkoop
Voor de derde editie van PopUp 010 zijn nog enkele kaarten te koop via www.popup010.com Kaarten zijn €10,- per stuk en alleen online verkrijgbaar.

Deuren open: 19.30 uur / aanvang: 20.30 uur.
Kaarthouders ontvangen de exacte locatie en route enkele dagen van tevoren per e-mail.

Deel: