Zaterdagavond stond Stefany June in die Spiegelbar van Tivoli, voor de album release show van hun self-titled album wat door middel van crowd funding is (mede) gefinancierd. Stefany kan je kennen van het televisieprogramma “de beste singer-songwriter”, waaraan ze afgelopen seizoen meedeed. Daarnaast is ze een regelmatige gast bij 3FM. Het album komt officieel op maandag 24 maart uit, op dit moment is de single “Is it the Whiskey?” uit als voorloper hierop. Ze stond 20 februari al in de Metropool in Hengelo voor een release show, maar vanwege de ligging is gekozen om ook in Utrecht een release show te doen.

Support act voor beide avonden is Bells of Youth, een band bestaande uit vijf langharige dames. Ze speelden tijdens de popronde van 2013 een aantal succesvolle concerten. Hun album “BOY”, wat evenals het album van Stefany June door crowdfunding is mogelijk gemaakt, wordt op 23 maart in Paradiso gepresenteerd. De dames voelen elkaar prima aan, en spelen een erg fijne set, met aanstekelijke liedjes. De meeste interactie met ‘t publiek was er wel met het nummer wat ze deze keer aankondigden als protestsong tegen Putin ter gelegenheid van de Olympische Spelen.

Stefany June had voor de release van het album al twee EPs uit. “Dibadi” bestond uit up-tempo werk, terwijl ze in “Cozy Cat” liet horen dat er ook een gevoeliger singer-songwriter kant was. Het debuutalbum bestaat uit een mix tussen het up-tempo werk en de ballads, iets dat ook terugkomt in de opbouw van het optreden.

Zelf noemt de band hun muziek “animalistic indie pop”, iets wat duidelijk wordt door de keuze van de namen van songs, het artwork van het album, en zelfs de naam van het label, “Galaxy Cat Records” waaronder dit album is uitgebracht. Ook uit de aankleding van het podium blijkt dit; er is een zwarte panter te zien, en her en der zijn animal prints.

Kenmerkend voor de muziek is de opvallende stem van Stefany, die erg goed werkt in de uptempo liedjes, en verrassend mooi is tijdens de ballads. Er worden wat niet alledaagse instrumenten gebruikt, waaronder een velg van een auto voor de percussie, en een keytar. Het resultaat is een show met mooie breekbare liedjes afgewisseld met dansbare songs. De toegift begint met het nummer “Summer”, van de eerste EP. Het nummer begint heel klein, waarbij Stefany alleen zingt en zichzelf op toetsen begeleidt. Wanneer de band terugkomt, gaat het dak er behoorlijk af.

Stefany June is op 1 maart wederom te gast bij 3FM, dit keer bij het programma That’s Live, en staat op 14 maart in de Mezz in Breda.

Deel: