Afgelopen vrijdagavond presenteerde Dearworld hun debuutalbum ‘Observe Absorb Evolve’ in hometown Oss. De Osse band legt zichzelf geen muzikale beperkingen op en smeedt electro, dance en stevige rock tot een even verrassend als explosief amalgaam aan een middels een strak rockfundament, analoge synthesizers en zware housebeats. In het voorprogramma stond het Eindhovense Hunting the Robot. Het drietal zette een aardige set neer, al was duidelijk dat het publiek toch echt wel kwam voor Dearworld.

De band, met op het keyboard Huub van Loon, met strakke drum partijen door Ronnie van Helvoirt, en bas en overige elektronics van Evert Doomernik, gaf met een door de stem van Robin Borneman overgoten sound een spetterend optreden weg. Borneman was de oorzaak waardoor het album wat werd vertraagd, omdat hij gevraagd werd door de American rockgroep Trans-Siberian Orchestra om mee te gaan touren. Dearworld is al eveneens op weg naar meer, je ziet ze groeien. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een volwassen band en krijgt de band de (h)erkenning die ze verdient.

Radio-DJ en inmiddels fan Jim Vorwald bood de band de eerste CD aan op het podium en hield zijn lofzang over Dearworld. Hun muziek is een mix van dance, electronic, rock, ligt lekker in het gehoor en zorgt gegarandeerd voor beweging op de dansvloer. Een groot deel van hun album werd live gespeeld en ook de cover van Coldplay, ‘God Put A Smile Upon Your Face’, stond op het programma van de avond. Voor de gelegenheid werd Dearworld uitgebreid met enkele gastoptredens van de Hammond-organist Thijs Schrijnemakers en gitariste Estelle Stijkel.

Gezamenlijk met het publiek werd een heerlijk feestje gevierd en was het nog lang onrustig in Oss. De band kan opnieuw worden beluisterd tijdens de komende editie van Paaspop op 19 april.

Deel: