In oktober 2012 was Amos voor het laatst in Nederland. Toen was zij te zien in een uitverkocht De Doelen, dit ter gelegenheid van haar destijds verschenen album Gold Dust, dat zij in samenwerking met het Metropole Orkest uitvoerde. Amos debuteerde in 1992 met het album ‘Little Earthquakes’. Vanaf het begin viel ze op vanwege haar volstrekt unieke geluid, haar bijzondere pianospel en poëtische teksten.

Gedurende haar carrière schuwt Amos de uitdaging om te experimenteren met verschillende muziekstijlen niet. Baroc, elektronisch en klassiek georiënteerde albums wisselen elkaar af. Desondanks weet Amos altijd haar muzikale integriteit te bewaren en haar kenmerkende geluid vast te houden.

Inmiddels heeft zij in totaal 13 albums uitgebracht, die door critici stuk voor stuk als ware kunstwerken worden beschouwd. In de aankomende lente komt Amos uit met haar 14e studio-album, getiteld ‘Unrepentant Geraldines’, dat op Mercury Classic verschijnt.

In mei komt ze weer naar ons land en is ze te zien in Het Concertgebouw Amsterdam en in De Doelen, Rotterdam. Het concert in Amsterdam is uitverkocht, maar er zijn nog kaarten voor het concert in Rotterdam op maandag 26 mei!

Tori Amos Unrepentant Geraldines European Tour
Datum: 26 mei 2014
Locatie: De Doelen, Rotterdam
Tickets: vanaf € 47,75 incl. servicekosten

Deel: