Met een autobiografisch studioalbum getiteld ‘7 Layers’ en een tour door het land, is de Amsterdamse singer-songwriter Dotan terug. Het album zal op vrijdag 31 januari uitkomen en wordt op vandaag gepresenteerd in een uitverkochte grote zaal van Paradiso.

De muzikale carrière van Dotan begon met een vliegende start in 2011. Door het sturen van een brutale email met zelfgeschreven liedjes richting de producers Sacha Skarbek en Martin Terefe (James Morrison, Paul McCartney, Jason Mraz, Adele) belandde hij in de studio in Londen. Giel Beelen tipte hem als de belofte van 2011 in De Wereld Draait Door en de singles van zijn debuutalbum ‘Dream Parade’ waren veelvuldig te horen op de de radio. Dotan deed voorprogramma’s van o.a. Gavin DeGraw en Sinead O’Connor en tourde langs de grote clubs van Nederland met zijn band.

Het geluid van het nieuwe album valt te omschrijven als dynamisch, rauw, intens en soms dreigend. Leegte wordt opgevolgd door een explosie, akoestische kleine liedjes worden afgewisseld met grootse liedjes, maar centraal blijft de akoestische gitaar en de stem van Dotan. Na een intensieve samenwerking met Chris Bond (Ben Howard, Monica Heldal) in het zuidelijke puntje van Devon in Engeland, besloot Dotan om de productie van het album zelf op zich te nemen.

Deel: