Aan de vooravond van hun vijfde theatertoer ‘Dichter Bij De Horizon’ geven 3JS de fans een stukje ontstaansgeschiedenis mee. In 2006 trad de harde kern van 3JS op in het voorprogramma van Bon Jovi in een uitverkocht Goffertpark. Niet veel mensen zullen zich dit herinneren, omdat de mannen toen onder de naam Bluebus het podium betraden. De muzikanten maakten, als zijnde Bluebus, dat jaar een album dat echter nooit het levenslicht zag. In datzelfde jaar tekenden zij namelijk een platencontract bij label Artist & Company en profileerden ze zich als de Nederlandstalige popband 3JS. Deze opnames van Bluebus zijn altijd bewaard gebleven en 3JS willen deze ‘lost-tapes’ nu op veler verzoek graag delen met hun fans. 

De ‘lost-tapes’ worden aan de fans aangeboden middels een single-abonnement bestaande uit een reeks van drie 3JS singles afkomstig van hun nieuwste album ‘Dichter Bij De Horizon’. De tracks van Bluebus worden als bonus tracks in dit abonnement aangeboden. De eerste nieuwe single in deze reeks ‘Man in de Spiegel’ (een duet met Bart Herman) verschijnt op 31 januari . Later dit jaar verschijnen nog  twee singles van het album ‘Dichter Bij De Horizon’. Het single-abonnement is dé manier voor fans om aan de langverwachte tracks van de oer -3JS te komen.  Behalve de Bluebus tracks verschijnen op deze fysieke singles nog meer unieke tracks, o.a. uit het tv-programma ‘De Zomer Voorbij’.  Tijdens de opnames voor dat programma namen 3JS samen met Handsome Poets een cover op van The Black Keys. Ook deze track wordt als bonus toegevoegd bij de eerste single van het abonnement.

Jan Dulles over Bluebus:  We hebben het verhaal over Bluebus nu al heel vaak verteld. Temeer omdat we altijd heel trots waren (en nog steeds zijn) op de nummers die we toen hadden, maar we konden ze eigenlijk nooit laten horen. Nu hebben we besloten ze dit jaar één voor één weg te geven als bonustracks op onze singles.

Deel: