Peter Katz komt eind oktober naar Nederland voor een viertal shows. De actief rondreizende Canadese singer-songwriter bracht eerder dit jaar zijn meest recente en goed ontvangen album Still Mind Still uit. Katz staat bekend om zijn meeslepende en ontroerende werk, dat hij in Nederland tot nu toe altijd solo heeft vertolkt. Tijdens zijn aankomende tour zal hij echter ook te zien zijn met band in Amsterdam en in Utrecht. Deze spontaan ontstane samenwerking met diverse Nederlandse muzikanten kwam tot stand na een toevallige ontmoeting in een Utrechtse kroeg.

In Paradiso in Amsterdam zal Peter Katz worden begeleid door een volledige band. In Utrecht in de Leeuwenbergh kerk speelt de troubadour met twee begeleiders om de intimiteit van de locatie te benadrukken. Peter Katz geeft aan: ‘zeer uitgelaten te zijn over deze samenwerking. Het is de eerste keer dat ik met een band in Europa optreed. Het gaat heel erg tof worden!’

Speciaal voor deze gelegenheid heeft Katz een deels Nederlandse aankondiging op internet geplaatst. Zie deze link.

Het volledige tourschema ziet er als volgt uit:

25-10-2012: Amsterdam, Paradiso
27-10-2012: Zwolle, Let’s Get Lost
28-10-2012: Groningen, Kruithuis
01-11-2012: Utrecht, Leeuwenbergh kerk

Tevens zal hij live te beluisteren zijn op Radio 5 op 24 oktober in het programma Dichtbij Nederland en op Radio 2 bij Spijkers met Koppen op 27 oktober.

Deel: