Het is een tijd lang stil geweest rondom Relax, het tweede studioalbum is alweer vier jaar geleden uitgebracht, tijd voor iets nieuws, maar toch het zelfde, tijd voor de sound van Relax. Een nieuwe cd, nieuwe bandleden, maar nog steeds die heerlijke dansbare, springbare muziek. Vanavond staan de mannen in de Simplon in Groningen, uitverkocht is het zeker niet, jammer, deze band verdient zoveel meer.

Hoewel voorprogramma’s Key Largo en Perneau het publiek nog maar weinig kunnen boeien wordt er duidelijke interesse getoond als dan de nieuwe formatie Relax het podium op komt. Vrolijk zwaaiend en lachend pakken de mannen de instrumenten en het publiek kijkt verwachtingsvol toe. Llewy is Sel, zanger en gangmaker van de band probeert iedereen vanaf minuut een mee te krijgen “Ik weet dat jullie hier met 1,1 miljoen mensen staan, laat dat dan ook horen” roept Llewy, en hij krijgt wat hij wil. De dertig man in de zaal brullen hun longen uit het lijf. En dan, is het dansen geblazen, met een goede mix van oude nummers, oude nummers in een nieuw jasje en nieuwe nummers weet Relax de hele zaal in te pakken. Deze opzwepende muziek laat je geen keuze, er moet gedanst worden, er moet gesprongen worden, er moet gezweet worden.

Meerdere malen wordt het publiek bij het optreden betrokken, er moet mee gezongen worden, mee gedanst, mee door de knieën met z’n allen. Het publiek doet vrolijk mee en is duidelijk blij met de terugkeer van deze Haarlemse band. Relax is terug, met evenveel funk en rock ’n roll als vroeger.


Foto’s (c) 2011 Shanna Wiggerman

Was jij er ook bij? Vertel hier jouw verhaal!

Deel: