alt Op 18 juni 2011 zal er in Zevenaar een spektakel losbarsten. Op die datum zal het A12 Classic Rock Festival van start gaan met een line-up om van te snoepen. Namen als ‘Michael Schenker’, ‘The Quireboys’, ‘My Favorite Scar’ en nog een aantal spetterende acts zullen dan een show neer gaan zetten die zijn weerga niet kent.

Revolving Door is een van de bands die zich vanuit het niets naar de top hebben gewerkt en in een paar jaar tijd een indrukwekkende reputatie heeft opgebouwd. Begonnen in 2004 zijn ze verzekerd van een grote schare fans en zijn ze in de Duitstalige landen een graag geziene act die het publiek van begin tot eind weet te boeien. Met hun eigenzinnige rock zijn ze een verademing in de hedendaagse muziekscene. Het afgelopen jaar waren ze te zien op alle grote Duitse festivals. Van 2006 tot nu heeft de band meer dan 350 optredens verzorgd. Met hun album ‘Break the Line’ zijn ze definitief doorgebroken en helemaal klaar voor het grote werk. In het voorjaar van 2011 toert de band nog in Zwitserland en Oostenrijk om in juni Nederland aan te doen.

De lijst van Michael Schenker is een om U tegen te zeggen, de medeoprichter van The Scorpions en later gitarist van UFO weet zijn fans steeds opnieuw te verrassen met waanzinnige line-ups met wie hij toert als Michael Schenker Group. In November 2010 ontving hij uit de handen van niemand minder dan Alice Cooper The Marshall “11” onderscheiding. Deze onderscheiding wordt uitgereikt aan muzikanten van wie hun leven in het teken staat van rock en roll en dat ook overdadig beleven, vaak leven ‘on the edge’. Deze onderscheiding geeft hem de welverdiende herkenning als een van de werelds meest legendarische metalgitaristen.

Het avontuur van de Trailer Trash Tremblers speelt zich af in de velden van Texas, met vette blues en country basics in een rauw en obscuur jasje. Ze maken een mix van Country, CowPunk, Hillbilly en Southern rock. Grappige countrybaksels en scheurende stampers, hoempatrash en zwerfstenen muziek, “Countryfueled Rock ’n Roll” of “Rawk ’n Roll” zoals ze het zelf noemen. Met hun eigen geluid creëert de band een geheel eigen sfeer. De mannen zijn getekend in hun gezichten door de sporen van hun laarzen, die door de jaren heen, al aardig wat voeten in de muzikale aarde hebben gehad. Ze zijn vooral beïnvloed door: Jack Daniels, Smirnoff en Grolsch. De Trailer Trash Tremblers brengen hun grootste passie met een groot hart op U over “ So let’s make some Rawk ’n Roll!!

Het is nu ongeveer 10 jaar geleden sinds de comeback van The Quireboys. Hun muziek brengt je terug naar de jaren 70, naar de tijd van de Rolling Stones en en The Faces. Hun doel blijft hetzelfde; Het behouden van het gevoel van echte rock n roll!!

De uit Belgie afkomstige singer/songwriter Jo De Roeck heeft een nieuwe groep samengesteld met drummer Guzz Genser (Herman Brood and his Wild Romance) en bassist Barend Courbois (o.a. Whistler Courbois Whistler, Vengeance e.v.a.). THE3rdMAN, een nieuwe Belgisch/Nederlandse rockformatie die niet alleen in staat is een zaal plat te spelen maar ook een gevoelige snaar weet te raken. Dit alles in een strak neergezette rock n roll show door drie muzikanten waar je U tegen zegt.

Ze vertonen de stemmen van Metallica, de tonen van Tool, de power van Rammstein en het zwepende verdriet van Alice in Chains. Dit zijn maar referenties, omdat My Favorite Scar geen copycats zijn en ze zijn ook geen gevangenen van een bepaald genre. Alle leden van de groep hebben hun sporen al verdient in hun vorige bands. Ze gaven al eerder shows op op televisie, grote festivals en hebben het podium gedeelt met o.a. Nickelback en Alter Bridge.

Men neme de originele bandleden van The Animals, John Steel en Mick Gallagher plus John E. Williamson en Peter Bart en je hebt een band die weinig introductie nodig heeft! Met meer dan 20 top tien hits over de hele wereld blijft The Animals een band die kan rekenen op veel respect van het publiek. Je kan een waanzinnig optreden verwachten met veel klassiekers, inclusief ‘House of the Rising Sun’, ‘We Gotta Get Out Of This Place’, ‘Baby Let Me Take You Home’ en meer.

Stahlzeit is een Rammstein tribute band met grote bekendheid vooral bij onze Oosterburen, maar ook in Nederland. Deze band wordt door sommige mensen al beter dan Rammstein zelf beschouwd en zet dan ook een show neer die zeer de moeite waard is! Met veel bombarie en natuurlijk het onmisbare vuurwerk dat bij de show hoort zal Stahlzeit als afsluiter van het festival fungeren.

Op 29 januari vindt de eerste voorronde van de A12 Try-Outs plaats in de Wip-Inn in Zevenaar. Deze avond zullen drie bands optreden, waarvan er één door gaat naar de finale. De finalewinnaar zal het volgende festival openen. De bands die gaan optreden zijn: Sharp Dressed Men, Kashmir en Inspire. De voorrondes worden gehouden op de volgende data: 29 januari, 12 februari en 12 maart. De toegang tot deze voorrondes is gratis.

Deel: