Het zijn een paar drukke weken voor de crew van Double 2. De mannen van Jan Douwe Kroeske kunnen bijna hun slaapzakken meenemen naar Club Ziggo. Want na 29 november (Ken Stringfellow en Swelter) zijn vanavond The Horse Company en Phantom Lamb te gast in Club Ziggo voor opnames van Ziggo Live, terwijl morgen (10 december) alweer de volgende showcaswe gepland staat. Op de intieme locatie van Club Ziggo wordt op periodieke basis een tweetal upcomming bands, uit binnen- en buitenland, voorgesteld aan een select publiek. De showcase optredens worden gefilmd en komen beschikbaar via Ziggo Video on Demand en (deels) Youtube.

Opener van deze avond zijn de mannen van de The Horse Company. Deze Zwolse formatie heeft sinds kort eindelijk weer een album uit, “Calypso”, en natuurlijk staat dit optreden in het teken van deze nieuwe plaat. Lekkere gitaarmuziek dat live dus nog beter klinkt dan op de plaat. En ze weten de steeds voller wordende Club Ziggo volledig aan zich te binden.  Een hele mooie opwarmer voor de 2e act van de avond.

Deze 2e act is het Engelse Phantom Limb. Deze formatie is DE ontdekking van Lowlands en speelde ook al in Paradiso dit jaar. Nu zijn ze voor de 3e keer dit jaar in ons land om een showcase te geven voor Ziggo Live. En niet zomaar een showcase, nee, een dubbele! De eerste set wordt geheel akoestisch gespeeld en na een kleine ombouwing  komen de 4 heren en dame nog even terug om een nummer of 8 volledig versterkt ten gehore te brengen. Ook Phantom Limb heeft dit jaar een nieuwe plaat uit, de tweede van deze band, “The Pines” genaamd. De muziek die ze spelen is een mengelmoes van country en soul. Het country gedeelte komt perfect tot zijn echt in de akoestische sessie, de mengelmoes van deze 2 stijlen vooral in de verstrekte sessie.  Is het akoestisch nog mooi en ingetogen, tijdens de verstrekte sessie gaat zangers Yolands Quarey helemaal los en laat ze horen wat ze allemaal in haar mars heeft. Hierbij wederom perfect ondersteund door haar band.

Afsluitend kunnen we rustig concluderen dat de act van Phantom Limb gerust gerekend mag worden tot HET hoogtepunt van de Ziggo Live opnames. Maar misschien is dat morgen al weer anders, want dan staat namelijk alweer de volgende Ziggo Live op het programma.

Deel: