altDe buien van vorig jaar bracht de financiële situatie van het Zomerparkfeest (ZPF) in zwaar weer. Onder het motto ‘Let’s play’ gaat het 35 jarige festival in volle sterkte en nog steeds op eigen kracht verder. Midden Venlo, in het Juliana park, is er vier dagen (muzikaal) vertier voor jong en oud.

altDe aftrap op het hoofdpodium komt van de populairste Venlose band van dit moment: Zoemaar. Aangevuld met blazers, percussie en vocale versterking mag men spreken van Zoemaar XXL. Dat de ZPF op handen wordt gedragen blijkt wel uit de massale opkomst. Het optreden van Zoemaar is een waar familie gebeuren. Er wordt volop meegezongen in het dialect. Tijdens het optreden krijgen zeven jonge muzikanten, Zoemaar XS, de kans te laten horen wat ze kunnen en spelen geconcentreerd enkele nummers van Zoemaar.

Iets minder voor het ‘hele gezin’ is het optreden in de circus tent van vuige gitaarband ‘Krach’ uit Nijmegen. Met hun stevig knetterende rock over de elektronisch opgewekte beats oosten ze de waardering van het publiek. De tip van Perron55 voor deze Energieke en eigenzinnige rockers is terecht!

Ik vervolg mijn muzikale reis door het park en kom terecht bij het vrienden podium alwaar popband ‘Oh, Napoleon’ uit Duitse Krefeld aan het spelen is. Kartin zingt met haar heldere stem netjes verpakte popliedjes van hun eerste album ‘Yearbook’, maar kan me niet vasthouden. Terug bij het hoofdpodium is het moeilijk stilstaan bij de meest exotische band in de line-up: ‘Sonambulo Psicotropical’ uit Costa Rica. De meest uitzinnige Latijns-Amerikaanse ritmes krijgen zonder moeite het publiek aan het swingen.

altMijn laatste bezoek betreft Guido Belcanto, de Vlaamse chansonnier. Vanaf het hoofdpodium weet hij het publiek mee te krijgen met zijn nummers, gezongen in de taal van de straat, vol humor en tragiek.

Bekijk de foto’s op www.hakvoortfoto.nl

Deel: