altRock veteranen The Rolling stones lijken er nu toch aan te moeten gaan geloven; ze zijn hun afscheid aan het plannen met een gigantische “Farewell Tour”. In 2012 mogen de mannen terug gaan kijken op een 50 jarige carriére net als onze Golden Earring welke dit jaar die mijlpaal al gehaald hebben. De Stones (opgericht in 1962) zullen wanneer de tournee van start gaat een gezamelijke leeftijd hebben van 268 jaar.

Drummer Charlie Watts zal tijdens deze tournee de 70-jarige leeftijd gaan bereiken en Ronnie Wood (63), Keith richards en Mick Jagger beide 66 jaar hebben de overeenstemming bereikt om deze mijlpalen te gebruiken om hun sporen aan de wilgen te gaan hangen. Momenteel zijn de onderhandelingen gaande met promotor Live Nation omtrend de vorm van de tournee, een bron laat weten dat het waarschijnlijk stadion concerten gaan worden.

De mannen realiseren zich dat de tijd ze aan het inhalen is. Ze willen stoppen op hun top en hun fans niet tekort doen. Deze tournee is niet hun eerste Farewell Tour, in 1971 gaven ze er al een in Engeland, waarna ze het land verlieten vanwege de hoge belastingen. Ze stopten met touren vanaf 1982 tot hun Steel Wheels tour (1990). Werelswijd verkochten de mannen meer dan 200 miljoen albums en hadden een groot aantal hits waaronder ‘Satisfaction’ en ‘Paint it Black’.

Deel: