Na een nieuw aanwezigheidsrecord afgelopen zomer (251.000 festivalbezoekers in 5 dagen) en de aankondiging van twee nieuwe podia, komt Dour Festival terug van 15 tot 19 juli met een eerste grote verrassing.

Nadat hij vorig jaar gedwongen was om af te zeggen, er kon geen sprake zijn van een editie 2020 van Dour Festival zonder A$AP Rocky. Het creatieve genie van de hiphop uit Harlem, vruchtbare grond van de rap, zal op het podium van de Last Arena stappen voor een exclusieve show in België. De naam van zijn vierde album ‘All Smiles’, de nieuwe plaat van de rapper, zet de toon voor wat u volgende zomer aan de voet van de windturbines te wachten staat. Rakim Mayers, alias Lord Flacko, alias A$AP Rocky is nu terug in de rapgame en er kon geen sprake zijn van een editie 2020 van Dour Festival zonder hem, nadat hij vorig jaar gedwongen was om af te zeggen.

Voor de vierde keer in zes jaar tijd zal ook Sam Shepard, aka Floating Points, zijn opwachting maken tijdens Dour. Hij weet perfect hoe met onze emoties te spelen door vilten percussie, lichte electronische golven en onbetwistbare jazzakkoorden, komt dat omdat de man een gepromoveerde in de neurowetenschap is en onze hersenen geen geheim voor hem zijn. Wetenschapper maar vóór alles artiest, de Britse, mede-oprichter van het uitstekende label Eglo Records, tekende in 2019 een verpletterende aankomst op Ninja Tune het prachtige ‘Crush’, zijn beste album tot nu toe.

Op 6 december om 10 uur is de officiële opening van de kaartverkoop!

Deel: