2017 is weer vrijwel voorbij, vandaar dat Maxazine deze kerst traditiegetrouw komt met een muzikaal jaaroverzicht. In het kort gaan we door het hele jaar heen. Dit uur blikken we terug op mei.

De Nederlandse progressieve metalband Textures won in mei de Buma ROCKS! Export Award. De zeskoppige band uit Brabant ontving de prestigieuze prijs als beloning voor haar behaalde successen in het buitenland. De voorgaande drie jaar ontvingen Within Temptation (2016), Epica (2015) en Adje Vandenberg (2014) de Award.

Verschillende Bevrijdingsfestivals hadden op 5 mei Nederland als podium. Maxazine was bij verschillende festivals aanwezig voor verslagen. Ook waren we aanwezig bij concerten als die van Depeche Mode, Roger Hodgson, Caro Emerald en Johnny Hates Jazz en onthulde So What’s Next? de eerste namen.

Robert Concina, beter bekend als Robert Miles is op 47-jarige leeftijd overleden. In de jaren ’90 had hij een enorme wereldhit met de track ‘Children’ (komende van zijn debuutalbum ‘Dreamland’), deze single bereikte in 12 landen de eerste plaats in de diverse hitlijsten. In Nederland behaalde de single de 3e plaats in de Top 40.

Chris Cornell, zanger van de Amerikaanse bands Soundgarden en Audioslave overleed in mei op 52-jarige leeftijd. Cornell was op tournee met Soundgarden, een paar uur voor zijn overlijden liet hij nog via Twitter weten dat het concert dat de band gaf in Detroit volledig uitverkocht was.

Ook Gregg Allman is in mei, op 69 jarige leeftijd overleden. Hij was één van de naamgevers van The Allman Brothers Band. Van hun albums was ‘Live at Fillmore East’ het succesvolst. De band viel in 1976 uit elkaar. Echter eind jaren ’70 volgde er al snel de eerste reünie. Er zouden nog een aantal volgen in verschillende bezettingen, maar altijd met Gregg Allman als vast bandlid.

Er overleden in mei meer mensen, en een van de moeilijkste dagen in de muziek was op 22 mei, toen na afloop van een concert van Ariana Grande in Manchester 23 doden en 120 gewonden vielen bij een aanslag. Op 26 mei 2017 plaatste Ariana Grande via Twitter en Instagram een lang bericht, waarin staat dat ze een benefietconcert in Manchester zou gaan geven op 4 juni.

Deel: