2017 is weer vrijwel voorbij, vandaar dat Maxazine deze kerst traditiegetrouw komt met een muzikaal jaaroverzicht. In het kort gaan we door het hele jaar heen. Dit uur blikken we terug op juni.

In juni kondigde Maxazine een samenwerkingsverband aan met niemand minder dan Albert Hammond. De levende legende brengt in november en december in 11 zalen in Nederland  in een avondvullend programma al zijn grootste hits ten gehore. Slechts weinigen brengen bijna 50 jaar na hun eerste hit (‘A Way of Life’ met zijn groep The Family Dogg) nog steeds nieuwe muziek uit. Als je al vijf decennia op rij hits scoort, mag je jezelf als artiest ‘tijdloos’ noemen.

Op 15 en 17 augustus 1969 reisden naar schatting 400.000 mensen naar de boerderij van Max Yasgur voor het Woodstock Music and Art Festival. Dat weekend maakte geschiedenis, niet alleen door de enorme files en de convergentie van zoveel mensen met weinig incidenten, maar ook door de ongelooflijke reeks talent die te zien was op het podium, tijdens regen of zon, daglicht of maanlicht. In 2016 had de gouverneur Mario Cuomo van New York de aanvraag van de Woodstock-site op het nationale register van historische plaatsen gedaan.

Op 6 juni overleed op 66-jarige leeftijd de Nederlandse zangeres en tv-presentatrice Sandra Reemer, zij nam twee keer deel aan het EuroVisie Songfestival. Ze overleed aan de gevolgen van borstkanker.

Depeche Mode kondigde in juni aan dat ze – na hun uitverkochte show die ze gaven in mei – volgend jaar terug komen naar Nederland. Na hun uitverkochte show in de Ziggo Dome in mei komt Depeche Mode volgend jaar terug naar Nederland! Op zaterdag 13 januari staat de band opnieuw in de Ziggo Dome in Amsterdam.

In een uitverkocht Gelredome was het op vrijdagavond 23 juni zeer benauwd. Desalniettemin leek het niemand te deren en pakten de duizenden bezoekers zich hutje mutje samen, alwaar de Canadese superster Céline Dion voor het eerst in tijden in ons land een optreden gaf.

Deel: