2017 is weer vrijwel voorbij, vandaar dat Maxazine deze kerst traditiegetrouw komt met een muzikaal jaaroverzicht. In het kort gaan we door het hele jaar heen. Dit uur blikken we terug op april.

Begin maart verraste Sting in AFAS ive zijn fans met een show vol hoogtepunten. Slechts weinig artiesten bereikten wereldfaam bij een band en later als solo artiest. Sting is een van die weinige uitzonderingen, door zich na The Police ook solo tot de wereldtop te mogen rekenen. In maart stond de Engelsman in AFAS Live (de voormalige Heineken Music Hall) in Amsterdam in het kader van zijn 57th & 9th-tour.

Retropop maakte haar affiche compleet met onder anderen Lois Lane, Di-Rect, Danny Vera, Pater Moeskroen, Lucas Hamming, Sue the Night, Indian Askin, Chris Norman (ex-Smokie), Fischer-Z, Doe Maar, The Pretenders en Roger Hodgson (ex Supertramp). Ook de organisatie van Bospop voegde zes nieuwe namen toe aan het programma. Madness, The Black Star Riders, Mr Sipp, The Lachy Doley Group, The Black Sorrows en The Sore Losers kwamen naar Weert. Eerder werden al Beth Hart, Doe Maar, Anouk, Dropkick Murphys, The Pretenders en Supertramp’s Roger Hodgson bevestigd.

Frontman John Geils Jr., van the J. Geils band werd in de tweede week van april rond 16.00 uur lokale tijd dood aangetroffen in zijn huis in het Amerikaanse Groton. De politie kreeg een melding, waarna ze naar het huis van de zanger trokken en Geils levenloos aantroffen. Volgens de eerste berichten is John Geils een natuurlijke dood gestorven. The J. Geils Band had in de jaren ’70 en ’80 successen met hits als ‘Love Stinks’, ‘Centerfold’ en ‘Freeze Frame’. John Geils Jr. is 71 jaar geworden.

Paaspop overtrof in 2017 alle verwachtingen. Maar liefst 75.000 bezoekers verdeeld over drie dagen (waaronder 14.000 kampeerders) bezochten de opener van het festivalseizoen, dat zichzelf opnieuw op alle fronten had overtroffen: 220 acts op 16 podia & area’s.

40 jaar Luv’. In Juli 1977 verscheen de eerste single van Nederlands meidengroep in de Nederlandse Top 40. De single met de titel ‘My man’ bereikte een 12e plaats, maar werd al snel geboycot, omdat het nummer ging over een man bij de spoorwegen die werd neergeschoten. Net in die tijd waren er treinkapingen in Nederland en men vond het nummer dan ook niet meer zo gepast. Met ‘You’re the greatest lover’ en ‘Trojan Horse’, die beide de nummer één-positie wisten te behalen, wisten ze zelfs in heel Europa en ver daarbuiten de hitparades te bereiken.

Deel: