Op zondag 2 april presenteert Roepaen ‘De Gitaarsalon Roadshow’, zes klassieke topgitaristen brengen een bijzonder programma dat speciaal is samengesteld voor de viering van 400 jaar Stadhuis Gennep. Dit jaar herdenken én bovenal vieren we, dat het historische stadhuis van Gennep 400 jaar geleden is gebouwd. De kaarverkoop voor dit concert is reeds gestart via www.roepaen.com.

In de 19e eeuw bouwde Zusters van de Goddelijke Voorzienigheid het klooster en werd Roepaen onderdeel van de gemeente. Om het jubileum van het stadhuis Gennep te vieren stelt Roepaen haar Kapel ter beschikking en organiseert het concert ‘Over de Grens’ van De Gitaarsalon Roadshow. De Gitaarsalon Roadshow brengt je in aanraking met de vele gezichten van het geliefde instrument, de gitaar! De groep schijnt een licht op het verhaal achter de muziek en laat zien dat de gitaar vele muziekstijlen en culturen met elkaar kan verbinden.

Tijdens het programma ‘Over de Grens’ brengt Gitaarsalon De Roadshow muziek uit verschillende eeuwen, de gitaristen nemen je mee naar het Protestantse verleden met Bach en Praetorius en weten deze te verbinden met de jaren van film-noir en zwoele Parijse salons. Deze indrukwekkende voorstelling is een streling voor het oor!

Deel: