Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Karsu in Concordia.

Concerttip maandag 13 februari: Karsu in Concordia

Karsu, de jonge Nederlandse singer-songwriter met Turkse roots, begon haar muzikale carrière als klassiek pianiste. Later ontwikkelde ze een interesse in jazz, pop en Turkse muziek, en zo ontstond haar huidige sound: een geheel eigen blend van deze stijlen.

Speciaal voor deze theatertour heeft Karsu liedjes van de albums Live aan ‘t IJ, Confession en Colors voorzien van een licht klassiek jasje. Daarnaast speelt ze nummers uit haar jeugdjaren die nog nooit eerder voor een live publiek gespeeld zijn en verrast ze met nieuw werk.

Op haar veertiende begon Karsu met optredens in het Turkse restaurant van haar vader. Al snel volgden kleine en grote podia waar haar talent opgepikt werd door journalisten. Ze wordt uitgenodigd voor verschillende prime time tv-shows als De Wereld Draait Door en al snel volgt het buitenland. Karsu krijgt uitnodigingen voor concerten in Amerika, Indonesië, Duitsland, België, Suriname, Groot-Brittannië, Brazilië en Turkije.

Haar eerste muzikale tour in 2011-2012 wordt uitstekend ontvangen: het Amsterdams Concertgebouw is uitverkocht. Na dit succes volgt haar debuutalbum Confession. Op Karsu’s nieuwste album Colors is jazz de leidraad. Dankzij de mix van verschillende stijlen krijgen haar composities nog meer kleur: ze zijn poppy, speels en vrolijk.

Deze mix van stijlen in combinatie met haar indrukwekkende stem zullen u nog lang bijblijven. Met veel energie en emotie brengt Karsu de muziek en anekdotes van haar bruisende leven als muzikant over op haar publiek!

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: