Op 26 mei neemt de samenwerking tussen Metropool in Hengelo en Atak in Enschede voor het eerst vaste vormen aan. In dat kader presenteert Metropool de Haagse band De Kraaien in de Saxion zaal van de Enschedese buurman. Het is de eerste in een reeks concerten, die in het kader van de samenwerking wordt georganiseerd. Metropool presenteert de komende maanden een aantal shows in Enschede, die de podia gezamenlijk gaan uitvoeren. Het zijn de eerste stappen naar een intensieve samenwerking tussen beide Poppodia, met als doel het structureel aantrekken van meer bezoekers door een aantrekkelijk en divers aanbod van popmuziek in Oost-Nederland.

De Kraaien
De Haagse formatie De Kraaien maakt sinds 2009 menig podium onveilig met keiharde beats en eigenwijze teksten. De Kraaien zijn vooral bekend van ‘Ik vind je lekker’ en vanwege hun spraakmakende live optredens. In 2013 ontvingen ze voor de verkoop van meer dan 10.000 singles een gouden plaat in het ochtendprogramma GIEL van dj Giel Beelen op 3FM. De videoclip werd bijna dan 5,5 miljoen keer bekeken (o.a. met een featuring van de Vlaamse zangeres en presentatrice Evi Hanssen).

Na een periode van rust zijn De Kraaien in 2016 weer helemaal terug. Hun terugkeer werd gevierd door het kapen van De Pier in Scheveningen, waarbij ze een driedaagse ‘illegale’ rave organiseerde. In maart kwam hun eerste album Goud uit, met daarop releases zoals ‘Kattenkwaad’ in samenwerking met de Zuid-Afrikaanse rapper Jack Parow en ‘Pony’. De teksten van de twee geboren Hagenezen zijn nog altijd rauw, rebels en spot-on. Een collectie van tien megasterke en speaker-scheurende songs die al je verwachtingen te boven gaan. Het album bevat invloeden van genres als reggae, dub, rock, club, elektronica en drum ’n bass. Muzikaal breder en grappiger dan ooit.

Deel: