Frank van der Lende en Domien Verschuuren laten zich zondag opsluiten voor 3FM Serious Request. “De afgelopen twee weken staan al in het teken van 3FM Serious Request. Iedereen vraagt of ik er zin in heb en iedereen is benieuwd of ik er klaar voor ben”, vertelt de altijd vrolijke Frank van der Lende. Maar is hij er ook daadwerkelijk klaar voor? “Het zal mijn tijd allemaal wel duren. Ik ga me keihard inzetten en mezelf vooral niet belangrijker maken dan het doel.”

Zwaarste editie ooit
Het belooft een pittige editie te worden voor de dj’s. Beide heren wisselen elkaar voor het eerst in de geschiedenis van 3FM Serious Request pas na zes uur af. Toch maakt Frank zich niet druk. “Het doel is veel urgenter. Het ergste wat mij kan overkomen is dat ik flauwval, omdat ik te weinig slaap en eet. Dat zou stom zijn, maar het valt in het niet met alles wat er in Ivoorkust gebeurt.”

Stille Ramp
Wijnand Speelman is het eens met Frank. Hij ging voor 3FM Serious Request naar Ivoorkust. Wijnand: “Het was heel intens. Ik voelde me boos, verdrietig en ik heb de hopeloosheid van mensen gevoeld. Ivoorkust is een land waar 22 miljoen mensen wonen. De helft leeft onder de armoedegrens. De stille ramp, longontsteking, is daar een heel groot probleem”, vertelt Wijnand die duidelijk onder de indruk is van zijn reis.

Kom in actie
Om het probleem te bestrijden roepen Frank en Wijnand iedereen op om in actie te komen tegen de stille ramp, longontsteking. Wil jij bijdragen aan een mooiere toekomst voor al die mensen?

Serious Request, 19:30 – 20:25 uur, NPO 3

Deel: