Annemieke Schollaardt volgt Douwe Bob in aanloop naar het Songfestival. Ze ziet in Spanje hoe het nummer ‘Slow down’ tot stand komt en is er ook bij als de singer-songwriter op het vliegtuig richting Stockholm stapt. Alle ogen zijn de komende dagen gericht op Douwe Bob, die met zijn nummer ‘Slow down’ Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Douwe Bob is ingeloot voor de eerste halve finale op dinsdag 10 mei, waarin hij als zesde aan de beurt is. De afgelopen maanden was hij volop in voorbereiding.

Aanloop
In 3Doc: Douwe Bob, eyes on the prize volgt 3FM-dj Annemieke Schollaardt de singer-songwriter in aanloop naar het festival. Hij schreef ‘Slow down’ in Portugal, Spanje en Zweden, samen met Matthijs van Duijvenbode (die ook meeschreef aan zijn albums), bassist Jeroen Overman en gitarist JP Hoekstra. Annemieke volgt in Spanje hoe het nummer tot stand komt en is er ook bij als hij op het vliegtuig richting Stockholm stapt.

Grote kans
In september werd bekend dat Douwe Bob namens Nederland op het Eurovisie Songfestival staat. De singer-songwriter liet meteen weten dat dit een grote kans voor hem is. “Ik schrijf songs en krijg nu de kans om mijn muziek te laten horen op het allergrootste podium van Europa. Ik ga naar Stockholm om te winnen en ben heel, heel blij dat ik het op mijn eigen manier kan doen. Wordt een heel mooie tijd!” Het nummer ‘Slow down’ is volgens Douwe Bob een protestnummer tegen zichzelf en de snelheid waarmee hij in Amsterdam leeft. Vorig jaar strandde Trijntje Oosterhuis in de halve finale met ‘Walk along’.

Douwe Bob, eyes on the prize, 22:25 – 23:15 uur, NPO 3

Deel: