Het eerste album van broer en zus Angus & Julia Stone, Heart Full of Wine, kwam uit in 2007. Ik was verliefd. De Stone siblings geven je het gevoel alsof je bij een kampvuur zit of gezellig in de woonkamer, maar zonder kneuterige onprofessionaliteit. Ik werd vooral verliefd op de diepe zwoele stem en prachtige verschijning van Julia. Maar ook op het folky geluid van dit Australische duo. Afgelopen augustus kwam hun derde album uit zonder titel en kwam er een Europese tour.

Ik was niet heel kapot van het nieuwe album. Vergeleken met de eerdere albums was het een stuk verder weg van dat kampvuur/woonkamer gevoel, een stuk meer basgitaar en een stuk minder mondharmonica. En hoe dat kampvuur/woonkamer gevoel over zou komen in de massale Heineken Music Hall vroeg ik me toch ook wel af. Het concert werd geopend met het eerste nummer van het nieuwe album, ‘A heartbreak’. Al gauw bleken ze een vrachtwagen vol lichtapparatuur mee te hebben genomen, waardoor het podium gevuld werd met kleuren, beweging, palen en vierkantjes met lampen, hanglampjes en het toppunt: een sterrenhemel op de achtergrond. Hallo huiskamer/kampvuur gevoel!

Het contact met het publiek was fantastisch. Julia stortte haar hart uit door een liefdesverhaal te vertellen dat haar inspireerde een nummer voor de jongen in kwestie te schrijven. Schijnbaar kreeg ze van hem een metalnummer terug getiteld ‘Go to hell’, dus dat was het einde van de relatie. Maar Julia is duidelijk geliefd: een schijnbaar 16-jarige jongen verklaarde zijn liefde openbaar. De 30-jarige Julia was gevleid, maar vond hem iets te jong. Het toppunt van interactie met het publiek kwam bij de cover van ‘You’re the one that I want’ van Grease, waarbij het publiek massaal meedeed met de ‘Oeh, oeh, oeh!’.

De twee zijn extreem goed op elkaar in gespeeld. Toen Angus even niet vooruit kwam door zijn hoestaanval nam Julia het even over met een solonummer. En toen kwam het nummer ‘Private lawn’. Wát een briljante intro. Met name met hun gitaren lieten Angus en Julia horen wat een fantastische muzikanten ze zijn. Het enige nadeel van hun soms wat zoetsappige muziek is dat er overal zoenende en smakkende stelletjes om je heen staan. Maar goed, de liefde die van het podium af straalde maakte mijn humeur snel goed. Angus en Julia sloten hun liefdevolle lichtconcert dan ook af met een knuffel.

Foto’s: ©Armelle van Helden – Maxazine

Deel: