De Heineken Music Hall is na 7 jaar afwezigheid van Beck in Nederland de place to be vanavond. Want in februari van dit jaar was na heel lang wachten het twaalfde album een feit: ‘Morning Phase’. Van dit album wordt gezegd dat het een passend stuk is op het album ‘Sea Change’ uit 2002. Zanger Beck Hansen is een muzikale duizendpoot, die vele muzikale stromingen beheerst, waaronder hiphop, folk, blues, psychedelic, pop, lo-fi, country en pop.

Beck speelt o.a. de hits ‘Novacane’, ‘Loser’ en ‘Girl’, maar laat uiteraard ook nummers van het album ‘Morning Phase’ horen, met relatief veel folknummers: de singles ‘Waking Light’ en ‘Blue Moon’, ‘Unforgiven’, het dromerige ‘Blackbird Chain’ en ‘Wave’.

Voor het podium hangt een geel lint gespannen met de tekst ‘Crime Scene Investigation’. Halverwege de eerste song van de toegift ‘Sexx Laws’ knipt Beck dit symbolisch door. Hij ziet er voor zijn 44 jaar nog steeds uit als een jongen, maar wel gekleed in pak, een rood overhemd met cowboy-stropdas en een bijpassende zwarte hoed. En beweegt soepel als een jongen en staat geen moment stil. Na de song ‘Debra’ is het tijd om de band aan het publiek voor te stellen: ieder bandlid krijgt een solo, en Beck gaat er heerlijk naast staan of zitten.

Een concert van Beck maakt dat je als een wervelwind langs verschillende muziekstijlen waait, en tijdens die tocht vergezeld wordt door visual effects, de ene nog kleurrijker en bonter dan de ander, met ‘Where it’s at’ als afsluiter.

Deel: