Op 17 juli vond in hartje Rotterdam het Eendracht Festival plaats. Het Eendracht Festival is hét gratis Rotterdams showcase festival dat twee keer per jaar een podium biedt aan meer dan 130 Rotterdamse muzikanten, kunstenaars, organisaties en ondernemers. Het Eendracht Festival wordt altijd verspreid gehouden over zo’n 13 festivallocaties op en rond het Eendrachtsplein in de Havenstad. Een hele berg creatieve Rotterdammers die gezamenlijk de binnenstad levendiger willen maken, en dat is gelukt!

Het Eendracht Festival vond plaats op de volgende locaties: Rotown, Arminius, WORM, Boudewijn, Le Vagabond, Vibes, Bar3, Parket, Club Laxx, Zondebok en ‘t ZwarteSchaap, House de la Paans, Hostel Downtown010 én op en rond het Eendrachtsplein. Bij café Zondebok en ‘t ZwarteSchaap had Maxazine.nl een eigen podium geprogrammeerd, alwaar er een 10-tal bands op het programma stonden; The Sidelines, Bambooka, Lunar Leshy & the Zamphire, The Morning Hour, Mayra Orchestra, The Black Veins, Mol, Ponck, Laura Palmer, Medicine Jet, Ruins en Yolalee. Een geweldige line-up, waarbij The Sidelines helaas op het laatste moment uitvielen omdat hun drummer niet kwam opdagen. De overige acts maakten dat gemis echter meer dan goed!

Maxazine deed donderdag al direct live verslag van diverse optredens op het Eendracht Festival: Bambooka, The Morning Hour, Mayra Orchestra, The Black Veins, Mol, Ponck, Ruins en Frank Goverts (in het Boudewijn) (Klik op de schuingedrukte namen voor de live verslagen). Onze fotografen waren ook nog bij diverse andere lokaties aanwezig, hieronder kan je een foto-impressie van een zeer geslaagd Eendracht Festival bekijken!

De verslagen en foto’s werden de gehele dag gemaakt door een geweldig team van Maxazine dat op was komen dagen, te weten: Wil Wander, Norman van den Wildenberg, René Hoeflaak, Kim Balster, Rob Sneltjes, Dennis Wander, Bas Spierings, Natasja Noyons, Wilco Hazelaar, en Hans Kreutzer. Ook vanuit de organisatie was er een geweldig team en zonder hen had het Eendracht Festival ook ditmaal niet zo mooi geweest. Als laatste natuurlijk de overweldigende dank naar het gehele team van café Zondebok en ’t ZwarteSchaap, voor een geweldige ontvangst en lokatie.

Foto’s (c) Kim Balster – Rob Sneltjes – Norman van den Wildenberg/Maxazine

Deel: