Het is weer eens een keer wat anders; René Froger die in plaats van op het podium, gewoon tussen de mensen soep staat uit te delen. Op de Bossche markt trok de chef van de dag, René Froger, woensdag veel bekijks. Onder leiding van deze ambassadeur van de Voedselbank én lekkerbek zijn vandaag 1300 koppen soep uitgedeeld. Al smullend hielpen Bosschenaren een veelvoud aan maaltijden voor de Voedselbank te verzamelen. “Zet mij maar achter een pan soep, dat doe ik thuis ook vaak genoeg!” aldus Froger. “Des te meer voor een actie als deze.”

Warme stemming in winterse sferen|
De hartverwarmende actie levert deze week een extra goed gevuld pakket op voor ieder huishouden aangesloten bij Voedselbank Den Bosch en Omstreken. Net zo belangrijk als de extra maaltijdpakketten, vindt Voedselbank Den Bosch e.o. de vele positieve reacties. Voorzitter Ellen Pauel: “Het was vanmiddag echt dringen geblazen, ondanks de kou. Natuurlijk vanwege de zelfgemaakte soepjes en een praatje met René Froger, maar veel mensen vonden het fijn om zoiets heel simpels te kunnen doen voor hun minderbedeelde stadsgenoten.” In totaal heeft Honig, met hulp van de inwoners van Den Bosch, meer dan 1300 maaltijdpakketten geschonken aan Voedselbank Den Bosch e.o. De 580 aangesloten gezinnen kunnen met de gedoneerde basisproducten ieder meer dan 40 maaltijden bereiden.

Soep verbroedert
Voedselbanken Nederland heeft als doel om ook mensen die het even moeilijk hebben lekker en afwisselend voedsel te bieden. Een streven waarin Honig zich goed kan vinden, immers: ‘samen eten is samen delen’. Ook wil Honig, net als Voedselbanken Nederland, voedselverspilling tegengaan; de soepmaker zoekt oplossingen dicht bij huis. Jaarlijks wordt per huishouden zo’n 105 kilogram aan prima eetbaar voedsel verspild. Dat is per week maar liefst 2 kilogram. “Wij roepen Nederlanders op anders te gaan kijken naar hun koel- en keukenkast. Kijk zelf eens in je groentelade, misschien ligt daar nog een stronkje broccoli of courgette? Daar maak je zo een heerlijke soep van!” Volgens Van der Vlist is soep echter meer dan een handige som der bestanddelen: “Soep biedt troost en verbroedert, dat zag je vandaag ook goed.” René Froger sluit zich daar bij aan: “Soep is echt een sociaal iets, zo’n hele pan maken en dan met zijn allen smullen. Het smaakt gewoon lekkerder als je het met een ander deelt.”

Deel: