Op 21 februari komt het vierde album van de Amsterdamse band Moss uit. Voor ze op tour gaan, doen ze een aantal try out shows en de eerste vond plaats op 8 februari in Huis Verloren te Hoorn. In 2013 verliet bassist Jasper Verhulst de band, om zich te gaan richten op andere projecten in de muziek. Moss moest op zoek naar een andere bassist. Deze bassist werd gevonden in de persoon; Koen van der Wardt.

Koen had zijn debuut met Moss al gemaakt op Lowlands 2013, toen ze een aantal nummers speelden met het project “Nirvana Nevermind” maar het echt debuut puur alleen met Moss vond plaats op 8 februari. Op Lowlands had Koen al een verpletterende indruk achtergelaten bij mij en deze indruk werd weer bevestigd. Alsof hij nooit iets anders heeft gedaan, dan met Moss spelen.

Naast nieuwe nummers, die een echte Moss sound hebben, speelden ze ook oudere nummers. Het publiek was de hele show erg enthousiast. Een reactie van iemand die bij de try out aanwezig was: “ik weet niet waarom ik een kaartje heb gekocht, maar ik weet wel dat ik het een ontzettende goede show vond!” Dat is toch wel een ontzettend mooi compliment van een band die zijn vierde album gaat uitbrengen.

Deel: