Waylon nam het poppodium Victorie in Alkmaar mee op een betoverende muzikale reis tijdens zijn langverwachte ‘Wicked Ways’ Tour. Met zijn krachtige stem, onmiskenbare charisma en ongeëvenaarde podiumprésence betoverde hij het publiek en liet hij zien waarom hij een van de meest geliefde artiesten van Nederland is.

De avond begon met een krachtige opening met ‘Desperate Situation’, waarna Waylon zijn iconische hit ‘Wicked Way’ al vrij vroeg in de set ten gehore bracht. Het publiek werd meteen meegevoerd door de opzwepende ritmes en de rauwe emotie van zijn stem. Als een ware meester van het podium straalde Waylon zelfvertrouwen uit terwijl hij zijn muzikale kunsten vertoonde en het publiek in de palm van zijn hand hield.

Wicked Ways

Maar het was niet alleen het optreden dat indruk maakte; het was de manier waarop Waylon zijn fans meenam op een reis door zijn muzikale carrière die de avond echt bijzonder maakte. Van zijn debuutalbum ‘Wicked Ways’ tot zijn meest recente werk, bracht Waylon een diverse mix van nummers die lieten zien hoe ver hij als artiest is gekomen.

Tijdens het concert sprak Waylon recht uit het hart, deelde anekdotes uit zijn carrière en bedankte het publiek voor hun onvoorwaardelijke steun. “Dans, zing of drink; geniet ervan en do whatever the fuck you want”, aldus Waylon. Zijn oprechtheid en dankbaarheid raakten het publiek en creëerden een band tussen artiest en fans die de hele avond voelbaar was.

Enkele van de hoogtepunten van de avond waren ook Waylon’s nummers met The Common Linnets: Eurovisie Songfestival-hit ‘Calm after the Storm’, ‘Arms of Salvation’ en ‘When Love Was King’. Deze nummers, die hij oorspronkelijk met Ilse DeLange vertolkte, brachten een golf van nostalgie en emotie teweeg bij het publiek en herinnerden eraan waarom deze samenwerking zo bijzonder was. en gezien de recente uitspraken van Ilse en Waylon, zou hier wel eens een vervolg aan kunnen worden gegeven… wie weet…

Showman Waylon

Naarmate de avond vorderde, werd de energie in Victorie alleen maar intenser. Eindigend met nummers als ‘Highway of Heartache’, ‘Outlaw in ‘Em’ en ‘Thanks But No Thanks’ liet Waylon het publiek achter in extase, nadromend van een heerlijk concert. Als een ware showman sloot Waylon de avond af met een knal, waarbij hij het publiek achterliet met herinneringen die ze voor altijd zullen koesteren.

Al met al was het concert van Waylon in Victorie in Alkmaar een onvergetelijke ervaring die bewees waarom hij een van de grootste artiesten van Nederland is. Met zijn ongeëvenaarde talent, gepassioneerde optreden en oprechte verbinding met het publiek, liet Waylon zien dat hij een plekje in de harten van zijn fans heeft veroverd dat voor altijd zal blijven bestaan.

Foto (c) Marjolein van Veldhuizen

Deel: