De Gentse Americana band A Murder In Mississippi brengt morgen hun nieuwste single ‘Black Train’ uit. Inderdaad, A Murder in Mississippi is terug. ‘Black Train’ is de eerste single van hun derde
album ‘Reverie’. Na de krachtige impact van hun vorige album ‘Hurricana’ uit 2021, is het nu tijd voor bezinning. Kort na de release van ‘Hurricana’ moest de band onverwachts afscheid nemen van Belgisch Blues-icoon, mentor en vriend Tiny Legs Tim, die A Murder in Mississippi onder de vleugels nam met zijn platenlabel Sing My Title.

In 2023 speelde A Murder in Mississippi in uitverkochte zalen en festivals in België, Nederland en Duitsland, en deelde het podium met artiesten als Kitty Daisy & Lewis en Pokey Lafarge op het Roots & Roses Festival. Na een succesvolle tour door Portugal, Spanje en Frankrijk, sloten ze in stijl af als headliner op Bluegrass in La Roche.

Nu, in 2024 is de band terug met ‘Black Train. Een retourticket is op deze track niet verkrijgbaar. Een enkele reis naar de hemel? Naar de hel? Of iets er tussenin? Dat laat A Murder in Mississippi graag in het midden. Wat wel vaststaat is dat de verloren zielen aan boord geen tijd hebben om het hoofd te laten hangen: in de wagons danst en feest een ieder met zijn demonen. All aboard, the Black Train awaits!

A Murder in Mississippi laat je dansen met je demonen

‘Black Train’ klinkt zoals altijd weer authentiek, zoals we van A Murder in Mississippi gewend zijn. Een volle mix van Americana, Bluegrass, Folk, Polka, Country en een vleugje Blues en Gospel. En dat is wellicht de kracht van de Vlamingen: A Murder in Mississippi klinkt net zo onvervalst Amerikaans als zou de band uit Jackson, Mississippi zelf zou komen.

Morgen komt ‘Black Train’ officieel uit, maar vandaag kan je de clip, gemaakt door Costin Chioreanu, al exclusief bekijken, natuurlijk hier op Maxazine.

A Murder In Mississippi treedt de komende tijd enkele keren op, de ideale manier om ‘Black Train’ live te horen:

Zaterdag 25 mei: Fries Straatfestival, Leeuwarden
Zaterdag 25 mei: Pigpop, Beltrum
Zaterdag 15 juni: Mañana Mañana, Laren
Zaterdag 22 juni: Provisorium Nürtingen e.V., Nürtingen
Vrijdag 28 juni: Rotterdam Bluegrass Festival, Rotterdam
Woensdag 24 juli: 
Totaalfestival, Bladel
Deel: