In een tragisch ongeval is Charlie Colin, de voormalige bassist van Train, overleden. De muzikant gleed uit onder de douche terwijl hij op het huis van een vriend in Brussel paste. Het precieze tijdstip van het ongeluk is onbekend; zijn lichaam werd pas ontdekt toen zijn vriend vijf dagen later terugkeerde.

Colin woonde zelf ook in Brussel, waar hij zich actief inzette voor de muziek. Naast het geven van muzieklessen, was hij bezig met het componeren van muziek voor een filmproject. Zijn passie voor muziek bleef onveranderd, zelfs na zijn vertrek uit Train.

In een korte verklaring zegt de band geschokt te zijn door de dood van Charlie. “When I met Charlie Colin, front left, I fell in love with him. He was THE sweetest guy and what a handsome chap. Let’s make a band that’s the only reasonable thing to do. His unique bass playing a beautiful guitar work helped get folks to notice us in SF and beyond. I’ll always have a warm place for him in my heart. I always tried to pull him closer but he had a vision of his own. You’re a legend, Charlie. Go charm the pants off those angels❤️🙏🏼 ⭐️“, aldus een verklaring op Facebook.

De band Train, opgericht in 1993 in San Francisco, verwelkomde Colin als bassist in 1994. Hun debuutalbum, simpelweg getiteld ‘Train’, verscheen in 1998 en legde de basis voor hun muzikale reis. De wereldwijde doorbraak kwam echter pas in 2001 met het album ‘Drops of Jupiter’. Het titelnummer van dit album werd een gigantische hit en bezorgde de band twee Grammy Awards. Colins diepe en herkenbare baslijnen droegen bij aan het unieke geluid dat Train zo geliefd maakte bij fans wereldwijd.

Na de release van hun derde album ‘My Private Nation’ in 2003, besloot Colin de band te verlaten. Hoewel hij niet langer deel uitmaakte van de groep, bleef zijn invloed duidelijk hoorbaar in de muziek van Train. Zijn bijdragen hebben een blijvende impact gehad op de band en de muziekindustrie in het algemeen.

Charlie Colin is 58 jaar geworden.

Deel: