Alvaro Soler betrad het podium van de Melkweg in Amsterdam maandagavond onder luid gejuich van een enthousiaste menigte. De Spaanse zanger opende de avond met twee prachtige liedjes op de piano, meteen de toon zettend voor een intieme en sfeervolle avond. Ondanks de taalbarrière wist Alvaro met zijn aanstekelijke energie en charmante uitstraling de harten van het publiek te winnen. “Laat je horen!”, riep hij uit, en de zaal zong luidkeels mee.

De avond was gevuld met muzikale hoogtepunten en bijzondere momenten. Alvaro nam spontaan een selfie met een wegwerpcamera, waardoor fans zich extra betrokken voelden bij de show. De diversiteit van het publiek werd benadrukt toen fans uit verschillende landen hun liefde voor Alvaro toonden. Zo kwam er iemand uit Egypte, Kyro genaamd, en had iemand anders zelfs 1400 kilometer gereden om bij de show te zijn. Een fan uit Utrecht had zelfs een zelfgemaakte foto op plexiglas gemaakt en deze aan Alvaro gegeven. Een ander fan hield een kartonnen hart omhoog met de tekst “Alvaro Soler” en lichten eromheen, wat een waar moment van pure adoratie was. Alvaro was zichtbaar ontroerd door de vele cadeautjes en de warme ontvangst van het Amsterdamse publiek.

Tijdens de show nam Alvaro de tijd om met zijn fans te praten en leuke momenten te delen. Zo werd Alvaro’s gitarist Pim Water uit Arnhem naar voren geroepen. Hij leerde hij Alvaro vooraf een paar Nederlandse woorden, zoals “goedenavond”. Alvaro vertelde ook over zijn ervaringen met Pim in Spanje, waar hij hem de gekste dingen liet bestellen. Het publiek genoot zichtbaar van de interactie tussen Alvaro en Pim, wat zorgde voor een extra dosis humor en spontaniteit in de show.

Alvaro benadrukte de kracht van muziek om mensen te verbinden en grenzen te overwinnen. Hij sprak over zijn wens voor een wereld zonder oorlog en met meer gelijkheid. De band met zijn fans en team zag hij als een voorbeeld van hoe mensen elkaar kunnen helpen en samen iets moois kunnen creëren.

Een van de hoogtepunten van de avond was de cover van Tom Odell’s ‘Another Love’. Alvaro zong het refrein in het Spaans, wat zorgde voor een unieke en ontroerende versie van het nummer. Later op de avond volgde ‘El Mismo Sol’, een van Alvaro’s grootste hits, die door het hele publiek werd meegezongen.

Met een klein keyboardje nam Alvaro het publiek vervolgens mee naar Amsterdam. Hij liet ze “Amsterdam” zeggen, wat resulteerde in een grappig en onvergetelijk moment. Vervolgens moesten ze de F-toon lang aanhouden, die hij later gebruikte voor zijn lied ‘Solo Para Ti’. Het absolute hoogtepunt van de avond was ongetwijfeld ‘La Cintura’, Alvaro’s meest bekende hit. De zaal zong luidkeels mee en Alvaro liet het publiek op het einde de lead nemen, wat resulteerde in een kippenvelmoment.

Als afsluiter zong Alvaro ‘Sofia’, zijn allereerste hit. Hij wilde niet dat de avond eindigde en zong de “oh oh oh” van Sofia nog een paar keer extra. Met een “slaap lekker” nam hij afscheid van het publiek, dat hem met een staande ovatie beloonde. Alvaro Soler’s concert in Amsterdam was meer dan een muzikale show; Het was een belevenis.

Foto’s (c) Myrthe Bakker

Deel: