In februari 2023 kregen fans van Lil Yachty eindelijk goed nieuws: de langverwachte The Field Trip Tour zou toch naar Europa komen. Op 20 mei landde de tour in 013 Tilburg, waar een compleet uitverkochte zaal al reikhalzend uitkeek naar de komst van de Amerikaanse rapper. En ze werden niet teleurgesteld.

Vanaf het moment dat de eerste noten van ‘drive ME crazy!’ door de speakers knalden, was duidelijk dat The Field Trip Tour een muzikale reis zou worden door Lil Yachty’s carrière. De show begon met een reeks soulvolle popnummers van zijn album ‘Let’s Start Here’, zoals ‘See Me When You See Me’, ‘Running’ en ‘SHE MONEY’. De energieke performance van Lil Yachty, ondersteund door zijn volledig vrouwelijke band, zorgde meteen voor een uitgelaten sfeer in de zaal. Het publiek zong mee, danste en genoot zichtbaar van de muzikale diversiteit die Lil Yachty te bieden had.

Na een onverwachte cover van Phil Collins’ ‘In The Air Tonight’ nam de show een onverwachte wending. Lil Yachty verscheen solo op het podium, klaar om de zaal helemaal op zijn kop te zetten. En dat lukte hem met glans. De beats van nummers als ‘NBAYOUNGBOAT’, ‘iSpy’, ‘Poland’ en ‘TESLA’ zorgden voor een moshpit die de hele avond standhield. De energie was voelbaar, de sfeer was elektrisch en Lil Yachty genoot zichtbaar van de interactie met zijn publiek.

Een moment van stilte en een krachtige hommage

Een bijzonder moment in de show was de hommage aan Juice WRLD, de rapper die in 2019 overleed aan een overdosis. Lil Yachty vroeg het publiek om een moment van stilte, waarna de eerste beats van ‘Yacht Club’, een samenwerking tussen Lil Yachty en Juice WRLD, klonken. De emotie was voelbaar in de zaal, die massaal mee zong met dit krachtige nummer. Lil Yachty rapte met passie en overtuiging, en bracht een eerbetoon aan zijn vriend en collega-artiest op een manier die zowel respectvol als ontroerend was.

Voor wie dacht dat de show zou eindigen met Lil Yachty solo op het podium, was er nog een verrassing. De band keerde terug voor het laatste deel van de set, dat in het teken stond van de rocknummers van ‘Let’s Start Here’. Lil Yachty liet hier zijn vocale kracht horen in nummers als ‘DIRTY SPEED’, ‘Okurrr’ en ‘MIDNIGHT HOTEL’. Hij bewees dat hij ook op dit gebied overtuigend kan presteren, en gaf zijn fans een extra dimensie van zijn muzikale talent te horen.

Met zijn energieke performance, muzikale diversiteit en pakkende momenten wist Lil Yachty 013 Tilburg te betoveren. The Field Trip Tour was meer dan een concert; het was een onvergetelijke avond vol muziek, emotie en verbinding.

Foto’s (c) Marjolein van Veldhuizen

Deel: