The Script heeft zojuist aangekondigd dat hun nieuwe album ‘Satellites’ op 16 augustus zal verschijnen. Ook kondigde de band hun nieuwe wereldtournee aan Met 10 miljard streams, 12 miljoen verkochte albums, zes nummer 1-albums in het Verenigd Koninkrijk en twee platina singles in de Verenigde Staten, keert The Script terug met het nieuwe album ‘Satellites’ en een nieuwe tour. Het album werd vandaag geïntroduceerd met de nieuwe single ‘Both Ways’, die nu overal te beluisteren is.

Op de single ‘Both Ways’ horen we The Script met hernieuwde energie en een zelfverzekerde flair. Onstuimige hiphop- en funkritmes zorgen voor onweerstaanbare dansvloer vibes die perfect passen bij de stem van frontman Danny O’Donoghue, en is tegelijkertijd totaal anders dan alles wat The Script eerder heeft uitgebracht.

Glen Power: “‘Both Ways’ is energiek en misschien niet wat mensen van ons verwachten. Maar wij zijn The Script, en nu hebben we iets te bewijzen: dat er leven en licht is na de duisternis. Daarom komen we snel en krachtig met dit nummer.”

Om hun vriend Mark Sheehan te eren, werd besloten de band voort te zetten. Zanger Danny O’Donoghue keerde terug naar de studio en experimenteerde op verschillende manieren, onder andere met 808s en R&B-geïnspireerde geluiden, met de focus op vrolijke klanken. Hij schreef samen met hitmakers Steve Robson (Rascal Flatts, Take That) en Wayne Hector (One Direction, Nicki Minaj), evenals bandlid Glen Power. Hieruit ontstond ‘Satellites’, een uiterst opbeurende verzameling liedjes waarmee een nieuwe toekomst voor The Script werd gesmeed. Hoewel Mark er niet meer is, blijft hij een vitaal onderdeel van alles wat ze doen.

Danny legt uit: “De albumhoes laat silhouetten zien van mij, Glen en Ben Sargeant, onze bassist, die er vanaf het begin bij is. Maar je ziet ook een silhouet met een capuchon, omdat de geest van Mark er nog steeds is. Hij zal er altijd zijn, maar het is ook een knipoog naar de toekomst. The Script zal nooit meer dezelfde band zijn. We proberen gewoon door te gaan en te doen wat we allemaal voelen dat het juiste is, en dat is meer geweldige muziek blijven maken.”

‘Satellites’ komt beschikbaar in een limited edition hardback book CD, zwart vinyl en een standaard CD. In de officiële online winkel van The Script is ook een limited edition wit vinyl, cassette en nieuwe merchandise te koop.

Na enkele bijzondere optredens in 2023 gaat The Script volgende maand mee op tour met P!NK naar het Verenigd Koninkrijk, Europa en Amerika. Daarna keren ze in de herfst terug naar de grote podia met een eigen show. Dit jaar treden ze op voor meer dan 2 miljoen fans over de hele wereld. Tom Walker reist op alle data mee als zeer speciale gast, behalve in Berlijn, München en Milaan. Dit najaar komen ze voor een concert op 4 december naar Vorst Nationaal.

Deel: