In de Tilburgse 013 stond afgelopen woensdag avond de folk rock artiest Jon Allen met zijn band The Luna Kings op het programma. Een geliefd artiest in ons land en dat bleek ook aan de opkomst in de Next zaal deze avond. Volgens het schema werd deze avond al vrij vroeg afgetrapt door het voorprogramma Acantha Lang. Ondanks de doordeweekse avond, met voor velen een lang weekend in het vooruitzicht, kon het publiek genieten in een gezellig gevulde zaal in de Next van 013. Acantha Lang bracht soulvolle support en Jon Allen & The Luna Kings speelden heerlijke folkrock sets.

Acantha Lang, afkomstig uit New Orleans, vertelde ons dat ze onlangs haar eerste album heeft uitgebracht, waarop ook blazers te horen zijn. In de 013 werd ze begeleid door een gitarist en bassist, waardoor de nummers werden aangepast aan de setting. Het gevoelig gezongen ‘Lois Lang’, speciaal geschreven voor moeders, was een hoogtepunt van de avond. Het publiek werd meegenomen in het verhaal achter het nummer, wat resulteerde in een filmische ervaring. Hoewel de podiumpresentatie wat stijfjes was, was Acantha Lang een fijne toevoeging als support act.

Jon Allen en zijn Luna Kings begonnen direct met volle energie aan hun optreden. Allen’s rauwe stem was live net zo indrukwekkend als op plaat, en de energie zat er vanaf het begin goed in. Er werd weinig gepraat tussen de nummers door; de focus lag op het spelen van muziek. Een incident waarbij Allen per ongeluk zijn microfoon uit de standaard duwde met de hals van zijn gitaar werd luchtig opgevat: “That’s rock’n’roll, nothing is damaged so we can continue”.

Allen wisselde moeiteloos tussen gitaar en toetsen, wat zorgde voor variatie in het optreden. Indrukwekkend waren onder andere de solo-optredens van ‘Can’t Stop Now’ en ‘Back To The River’ op de toetsen. De kracht en klasse van Allen’s stem kwamen hierbij goed naar voren.

Ook de leadgitarist kreeg een eervolle vermelding, met ruimte voor solo’s en smaakvolle licks. Het nieuwe nummer ‘Nine Lives’ was wat steviger, met een bluesy solo die indruk maakte.

Het Tilburgse publiek genoot van een mooi gebalanceerde show, met een mix van uptempo nummers en rustige songs. Hoewel de band iets langer speelde dan gepland, mocht er toch wel een nummertje meer zijn. Al met al was het concert ontzettend goed, met slechts een klein foutje in het refrein van ‘Falling Back’, wat Allen met een lach van zijn bassist en het publiek snel vergaf.

Deel: