Afgelopen dinsdag trad Take That op in de AO Arena in Manchester in het kader van hun huidige ‘This Life On Tour’-tournee. De concertreeks in thuisstad Manchester kwam de afgelopen weken redelijk op losse schroeven te staan vanwege de oorspronkelijke concertlocatie in Manchester: de Co-op Live Arena. Uiteindelijk bleek de AO Arena in Manchester nog ruimte te hebben om de concerten van Take That op te kunnen vangen.

De Britse zanger Olly Murs had de eervolle taak om het voorprogramma te verzorgen tijdens deze tournee. Met een grote glimlach, veel enthousiasme en goede danspasjes had Olly de Take That-fans direct voor zich gewonnen in Manchester. Zijn hit ‘Heart Skips A Beat’ werd luidkeels meegezongen en er werd al volop gedanst in Manchester. Er kwamen vele, met name, uptempo nummers voorbij in zijn 45 minuten durende set, maar Olly maakte het meeste indruk met zijn gevoelige lied ‘Dear Darlin’, waarbij Olly ook een klein traantje moest wegpinken.

Daarna was het tijd voor de eerste van een reeks thuiswedstrijden van Take That in de AO Arena. Met de wat rustige track ‘Keep Your Head Up’ opende Take That het concert op een indrukwekkende en haast filmische wijze. Een grote televisie was te zien op het podium waarin Gary Barlow, Howard Donald en Mark Owen te zien waren, langzaam opende het scherm zich en maakte zo het podium vrij voor de mannen van Take That. Het publiek in Manchester was uitzinnig om hun favoriete Take That-leden op het podium te zien stralen.

Na een aantal tracks van het recente album ‘This Life’ gespeeld te hebben was het tijd om in het welbekende repertoire van Take That te duiken. De klassieker ‘Everything Changes’ voelde aan als thuiskomen. Howard nam de zangpartij van Robbie Williams voor zijn rekening en bandleider Mike Stevens had zijn moment om te shinen met een prachtige saxofoonsolo. Tijdens ‘Shine’ veranderde het podium in een grote waterfontein wat prachtig was om te zien.

Gedurende het concert was er een blok in de show waar Take That hun bandgeschiedenis op humoristische wijze de revue liet passeren. Deze tour is de eerste tour van Take That waar Gary, Mark en Howard ook hun solosingles zongen. Gary zong zijn debuutbalade ‘Forever Love’ en Mark zong het aanstekelijke ‘Clementine’. In 1996 werkte Howard aan een soloalbum en had zelfs al een single klaarstaan, helaas werd dit nooit officieel uitgebracht. Dat Howard tijdens deze tournee zijn solosingle ‘Speak Without Words’ zong maakte het extra bijzonder, samen met gitarist Milton McDonald creëerde Howard een bijzonder moment in Manchester.

Tijdens elke grote tournee heeft Take That ook een B-stage waar ze via een brug naartoe lopen, ook bij de ‘This Life On Tour’-tournee was dit het geval. Tijdens ‘Greatest Day’ liepen Gary, Howard en Mark over de brug naar het tweede podium om een drietal nummers te spelen, waaronder het aanstekelijke ‘These Days’. De vele pyro-effecten tijdens ‘Relight My Fire’ lieten de temperatuur nog verder stijgen in Manchester.

Met ‘Never Forget’ en ‘Rule The World’ kwam er een einde aan de ijzersterke openingsshow van Take That in thuisstad Manchester. In Europa kan men zich alvast verheugen op een reeks openluchtconcerten komende zomer, waarbij Nederland momenteel helaas nog wordt overgeslagen.

Deel: