Vandaag heeft superster, producer en DJ Kygo het eerste deel van zijn wereldtournee aangekondigd waarmee hij in 2024 door Noord-Amerika, Europa en Groot-Brittannië reist. De tour, die 26 data bevat, wordt geproduceerd door Live Nation en gaat op zaterdag 7 september van start in Commerce City, CO op DICK’S Sporting Goods Park, met stops in Boston, Toronto, Chicago, Berlijn, Amsterdam, Parijs, Londen en meer. Kygo sluit zijn tournee op vrijdag 13 december af in Ierland, in de 3Arena in Dublin. Het concerten maken deel uit van de Kygo World Tour.

Kyrre Gørvell-Dahll, beter bekend onder zijn artiestennaam Kygo, werd geboren op 11 september 1991 in Singapore. Hij groeide op in Bergen, Noorwegen, waar hij op jonge leeftijd al interesse toonde in muziek. Op zijn zevende begon hij met pianospelen en al snel ontwikkelde hij een passie voor het maken van muziek. Kygo’s doorbraak kwam in 2013 toen hij zijn remix van Ed Sheeran’s ‘I See Fire’ uitbracht. Deze remix werd al snel viraal en bracht Kygo onder de aandacht van een wereldwijd publiek. Het nummer vestigde zijn reputatie als pionier van de tropische housemuziek. In 2014 bracht Kygo zijn debuutsingle ‘Firestone’ uit, wat een internationale hit werd en hem nog meer bekendheid opleverde. Het succes van ‘Firestone’ zorgde ervoor dat Kygo werd gevraagd voor grote festivals en optredens over de hele wereld.

Kygo’s kenmerkende geluid wordt gekenmerkt door het gebruik van tropische en zomerse melodieën, gecombineerd met diepe house beats en aanstekelijke ritmes. Zijn muziek wordt vaak geassocieerd met het creëren van een ontspannen en zorgeloze sfeer. Naast zijn eigen muziek heeft Kygo samengewerkt met tal van andere artiesten, waaronder Selena Gomez, Ellie Goulding, Rita Ora en Imagine Dragons. Hij heeft ook remixes gemaakt voor bekende artiesten als Coldplay, The Weeknd en Maroon 5.

Als de bestverkopende artiest van concerten in de dansmuziek markeert deel één van Kygo’s shows in 2024 zijn eerste tournee sinds 2018. Bij deze shows is zijn kenmerkende piano aanwezig, evenals strijkers, zangers en drummers. Speciale guests SOFI TUKKER, GRYFFIN, Sam Feldt, Zara Larsson, Klangkarussell, Hayla, Victoria Nadine en Vandelux reizen op verschillende data mee. De Kygo World Tour biedt optredens op iconische locaties over de hele wereld, waaronder in de Los Angeles Hollywood Bowl, het Barclays Center in Brooklyn en een show in zijn thuisstad Oslo in de Telenor Arena in Noorwegen.

De aankondiging van de wereldtournee volgt op de release van Kygo’s nieuwe single, ‘For Life’ ft. Zak Abel & Nile Rodgers, vorige week. De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op vrijdag 6 december een show in de ING Arena in Brussel

Deel: