Op een prachtige woensdagavond stroomde de Melkweg in Amsterdam vol met een enthousiast publiek, klaar voor een avond vol muzikale verrassingen met de Amerikaanse singer-songwriter Mark Damboragian, beter bekend als Mark Ambor. Met zijn kenmerkende mix van relaxte pop en akoestische rock beloofde het een onvergetelijke avond te worden.

Voordat iedereen de concertzaal betrad, trakteerde Mark zijn fans buiten de Melkweg op een verrassing: een spontane pop-upshow. Terwijl de menigte groeide met mensen die geen kaartje hadden kunnen bemachtigen, betrad Mark de straten voor de Melkweg en verwende zijn fans met een intieme akoestische set. Dit moment werd al snel een hoogtepunt van de avond voor velen en creëerde een speciale band tussen de artiest en zijn fans, nog voordat het officiële concert begon.

Eenmaal binnen werd de avond afgetrapt door het folk-rock duo Dorsten, afkomstig uit Arizona, dat het publiek verwelkomde met een reeks meeslepende nummers. Hun optreden zorgde voor een warme en enthousiaste sfeer in de zaal, wat de perfecte opwarmer was voor de hoofdact.

Toen Mark Ambor het podium betrad, werd de zaal overspoeld met enthousiasme. Het was zijn eerste keer in Europa en de zaal, met een capaciteit van 650 man, was tot de nok toe gevuld. De atmosfeer was zowel intiem als bruisend, en het publiek was klaar voor een onvergetelijke avond.

Mark opende zijn set met ‘The Long Way’, gevolgd door een reeks van zijn bekende nummers zoals ‘Waves’, ‘Don’t You Worry’ en ‘Company’. Elk nummer werd enthousiast ontvangen door het publiek, dat meezong en danste op de aanstekelijke melodieën.

Tijdens het optreden bracht Mark ook enkele nieuwe, nog niet eerder uitgebrachte nummers ten gehore, waaronder ‘Our Way’ en ‘Hate That I Still Love You’. Hoewel deze nummers nieuw waren, werden ze met open armen ontvangen en ontvingen ze een enthousiast applaus.

Een memorabel moment tijdens het concert was toen Mark halverwege de show het publiek in dook en samen met zijn gitarist en het voorprogramma een spontane cover van “Party in the USA” zong, midden in de zaal. Dit zorgde voor een uitbarsting van energie en vreugde in het publiek.

Het hoogtepunt van de avond kwam toen Mark zijn hits ‘Belong Together’ en ‘Good to Be’ ten gehore bracht, waarbij het publiek luidkeels meezong en danste. Het was een moment van pure euforie en saamhorigheid, dat de avond perfect afsloot.

Al met al was het Mark Ambor concert in de Melkweg een avond vol muzikale ontdekkingen, prachtige momenten en pure vreugde. Het was een ervaring die het publiek nog lang zal bijblijven en koesteren als een van de hoogtepunten van het jaar. Voor degenen die het concert hebben gemist, is er goed nieuws: Mark zal op 28 april nog een keer optreden in de Melkweg om zijn Europa tour af te sluiten.

Foto’s (c) Mythe Bakker

Deel: